Erken rezervasyon işe yaradı, tatil sayısı yılda 3’e çıktı

Güncelleme Tarihi:

Erken rezervasyon işe yaradı, tatil sayısı yılda 3’e çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2011 00:00

ETSTUR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy, yüzde 35’e kadar düşük fiyatla sezonda tatil yapma olanağı sunan erken rezervasyonla bir yıl içinde tatil yapma sayısının arttığını belirterek, “Tatil fiyatı düşünce tatil sayısı da arttı. Yılda bir kere tatil gidenler fiyat düşünce iki üç kez gitmeye başladı. Organize turlara yönelim de arttı” dedi.

Krizde de insanların tatil yapmaktan vazgeçmediğini vurgulayan Ersoy, “Tatil sürelerini kısalttılar ama tatillerini iptal etmediler. Tatil süresi 5-6 güne düştü. Erken rezervasyona alışılması sonrasında 2010’da 180 bin kişiyi tatile gönderdik. Erken rezervasyondan yararlanan sayısını 220 bine çıkarmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Her bölgede uygulanıyor

Mehmet Ersoy, erken rezervasyondan yararlanma oranının 2009’da yüzde 42, 2010’da ise yüzde 48 olduğunu aktararak, 2011 yılında da yüzde 52’ye çıkmasını beklediklerini kaydetti. Ersoy, şunları söyledi: “Avrupa’da erken rezervasyon oranı yüzde 65. Bu oranı yakalamak istiyoruz. Erken rezervasyonda Antalya, Güney Marmara dahil her yere ilgi oldu. Ama artık bölge ayrımı yapılmıyor. 2011 yılında ocak ayından itibaren başlıyor. Erken rezervasyon yer bulabilmek açısından da önemli. Rusların bu yıl sayısının artması bekleniyor.”

Erken rezervasyon sigortasının da çok kullanıldığını ifade eden Ersoy, şöyle konuştu: “Erken rezervasyondan yararlananların yüzde 78’i sigorta yaptırdı. Bunların sadece yüzde 10’u yararlandı. Sigorta yaptırmayanlar da balayı çiftleri ve emekliler. Bu yöntemle tatil yapma kültürünün yerleşmesi gerekiyor. Fiyat düştüğü için patrondan zam alınmış gibi de oluyor.”

Gidilen ülkeyi tanıma

Yurtdışı turlarda ciddi artış yaşandığını vurgulayan Mehmet Ersoy, şunları söyledi: “Türklerin seyahat kültürü de biraz değişti. Üç ülke görmek yerine bir ülkede üç şehir görmek isteniyor. Türk halkı gittiği ülkeyi iyi tanımak istiyor. Destinasyon olarak Hırvatistan Dubrovnik çok popüler oldu. Ortadoğu’da da destinasyon değişimi yaşandı. Dubai’nin yanısıra Beyrut ve Suriye de çok ilgi gördü. Kıbrıs da ciddi ilgi gören yerlerden biri oldu.”

2010’u yüzde 18’lik büyümeyle kapattık

2010 yılını yüzde 18’lik büyümeyle kapadıklarını ifade eden Mehmet Ersoy, finansal rakamları hakkında şu bilgileri verdi: “Ciroda yüzde 30’luk artış yaşadık. 475 bin kişiyi tatile gönderdik. 2011 yılı hedefi ise 520 bin kişiye hizmet vermek. Destinasyonlarda da değişim var. 2010’da yurtdışı turlarda yüzde 50 büyüme yaşadık. 35 bin kişiyi yurtdışına tatile gönderdik. Bu sayıyı 45 bine çıkarmayı hedefliyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!