Erkekler teknolojik araç sayıyor süpürme oranı iki katına çıkıyor

Güncelleme Tarihi:

Erkekler teknolojik araç sayıyor süpürme oranı iki katına çıkıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2010 00:00

Modern çağın mucidi sayılabilecek, elektrikli süpürgelerde devrim yaratan James Dyson, ürettikleri süpürgenin erkekler tarafından teknolojik bir oyuncak gibi algılandığını söyledi.

“Eğer bir çift Dyson elektrik süpürgesi alırsa erkegin evi süpürme ve elektrikli süpürgeyi kullanma oranı iki katına çıkıyor” diyen James Dyson, erkeklerin aslında ev süpürme fikrinin çok uzağında olduğunu belirtti. James Dyson, “Bizim süpürgelerimiz teknolojisi nedeniyle erkeklerin ilgisini çekiyor. Erkek onu bir nevi erkek oyuncak gibi görüyor. Hatta bazı erkekler kadınların dokunmasına izin vermiyor ve kadınlar o oyuncağı kıskınmaya başlıyor. Bu konuda kadınlardan şikayetler aldık” dedi.

Önceki yıllarda Avrupalı, Amerikalı ve dünyanın diğer bölgelerindeki insanların elektrik süpürgesiyle ilgili belirgin farklılıkları olduğunu dile getiren James Dyson, Türkiye’deki tüketiciyle Avrupalı tüketici arasında fark olmadığını, artık dünyanın her yerinde tüketici tercihinin aynı olduğunu söyledi.

Boyut fark etmiyor

Dyson, şöyle devam etti: “Evle ilişkiler farklı ama eskiden süpürge tercihindeki farklılıklar ortadan kalktı. Bazı ülkelerde ev hayvanı yaygın. Örneğin İnglitre’de hanelerin yüzde 60’ında ev hayvanı var. Örneğin Japolar evde ayakkabılarını çıkarırlar, yeri çok fazla kullanırlar; otururlar yatarlar. Fakat konu evi süpürmeye gelince çok farklılık yok.

Mesela Amerika ve İngiltere’de halı kaplı zeminlerden vazgeçiliyor onun yerine zemine küçük bir halı ya da kilim seriyorlar. Amerikalılar eskiden daha büyük süpürgelere ilgi duyardı; Japolar daha küçük? Bu boyut algısı da değişti. Artık boyut fark etmiyor.”

Bir şirketin veya ülkenin sağlığı ve zenginliğinin teknolojiyle ilgili olduğunu vurgulayan Dyson, gelecekte sadece teknoloji geliştiren ülkelerin ihracat yapacağını söyledi.

İşadamı değilim bilançoyu temaşa etmem

JAMES Dyson, kendini ‘işadamı değil mühendis’ olarak tanımlarken “Bir şeyi daha iyi yapabilmek için uğraşırım. Bilanço ve mali sonuçlarla ilgilenmiyorum. Ayda bir satışları kontrol etmek zorunda bırakılıyorum. İşimizi tutkuyla yapıyoruz. Finansal sonuçları temaşa etmem ama skoru da görmek istiyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!