Erdoğan izin vermeden İsrail’le boru hattı yok

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan izin vermeden İsrail’le boru hattı yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2013 00:00

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İsrail’in Hayfa kenti yakınlarındaki Leviathan gaz rezervlerinin boru hattı ile Türkiye’ye ve Türkiye’den de Avrupa’ya uzatılması projesine yönelik, “Başbakanımızın bahsettiği şartlar olmadan İsrail’le bir projeye giremeyiz” açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

İsrail gazetesi Haaretz’in haberinde, Zorlu Grubu’nun İsrail doğalgazını Türkiye’ye taşıyacak olan 2 milyar dolarlık boru hattı projesi için devrede olduğu kaydedilmişti. Yıldız, CNBC-e televizyonuna verdiği röportajda, Türkiye’nin İsrail ile ilgili incindiği bir hadise yaşadığını ve böyle bir projeye başlamak için öncelikle o hadisenin telafi edilmesi gerektiğini vurguladı.

6 MİLYAR DOLAR

İran’dan geçen yıl 6 milyar dolarlık petrol alındığını dile getiren Yıldız, yaptırımlar konusunda ise şunu söyledi: “Bazı AB ülkeleri tedarikinin yüzde 2’sini İran’dan yapıyor. Onlar sıfırladık diyorlar. Ama biz bunu yapamayız. Çünkü biz petrolümüzün zaman zaman yüzde 40-50’sini, doğalgazın beşte birini İran’dan karşılıyoruz. İran’dan tedariki sıfırlamamız mümkün değil. Bizim önceliğimiz vatandaşlarımızdır.”

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!