Erdikler: Yabancı yatırımcı için tecrübeli hükümet önemli

Güncelleme Tarihi:

Erdikler: Yabancı yatırımcı için tecrübeli hükümet önemli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2011 00:00

Türkiye’de mali danışmanlık konusunda akla gelen ilk isimlerden biri olan Şaban Erdikler, Türkiye’de yabancı yatırımcının sıkıntıları bulunduğu anlatmakla birlikte, “Güzel şeyler olacak diye düşünüyorum” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Euromoney Grubu’na bağlı International Tax Review (ITR) tarafından 7 yıldır düzenlenen “Avrupa Vergi Ödülleri” kapsamında, ikinci kez “Yılın Vergi Danışmanlığı Şirketi” ödülünün sahibi olan Erdikler Yeminli Mali Müşavirlik şirketi’nin Başkanı Şaban Erdikler, “Özellikle yabancı yatırımcılar için bildikleri şartların yeniden devam etmesi ve tecrübeli bir hükümet olması çok önemli” diye konuştu. Aynı zamanda Uluslararası Yatırımcılar Derneği YASED’in eski başkanı da olan Erdikler, genel seçimlerden sonra ekonomi için olumlu bir hava olduğuna dikkat çekmekle birlikte yabancı yatırımcının bazı sıkıntılarına hızlı ve pratik çözümler bulmakta zorlandığına da değindi.
Yatırımcıda rejim sıkıntısı yok
Türkiye’nin çok önemli fırsatlara sahip olduğunu ancak yabancı yatırımcıların bazı sıkıntıları noktasında hızlı ve pratik çözümler bulmakta zorlandığını anlatan Erdikler, “Türkiye’de devletin tüccar gibi algılanmasına rahatsızlık yaratıyor. Ama bunda kötü bir şey yok. Yeni yeni bu algı biraz değişiyor” diye konuştu. Yabancı yatırımcıların Türkiye’de rejim değişikliği gibi siyasi bir kaygı yaşamadıklarını söyleyen Erdikler, “Bu konuda bir endişe yok. Bunu dile getiren olmadığı gibi öyle bir endişe hissine kapılan firmada hissetmedim” dedi.
Bu arada tüm dünyada yabancı yatırımcı oranının düştüğünü ancak Türkiye’de bu düşüşün daha fazla olduğunu belirten Erdikler, yaşanan bazı sıkıntılar hakkında, “İlk olarak yeni yatırımcı çekme konusunda geleneksel bir yetersizliğimiz var. Bunların yanında Türkiye’de yatırım yapan yabancı yatırımcıların son dönemde en büyük sıkıntısı yurtdışından sermaye artırımı için getirdikleri para gelir olarak kabul edilmeli“ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!