EPDK Ak Enerji'nin üretim lisansını iptal etti

Güncelleme Tarihi:

EPDK Ak Enerjinin üretim lisansını iptal etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2007 13:07

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu(EPDK) aralarında Ak Enerji Üretim Anonim Şirketi’nin de bulunduğu 5 firmanın üretim lisansına son verdi. EPDK, toplam 24 firmaya 20-49 yıl arasında değişen sürelerle üretim lisansı verdi. Kurul, 5 firmanın lisansına son verirken 2 firmanın lisansını ise iptal etti. Kurul, 24 firmaya da elektrik lisansı verdi.

Haberin Devamı

EPDK, 4 Nisan 2007 tarihli kararı ile Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri kapsamında, “Ege Biyoteknoloji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” ve “Biz-Bio Alternatif Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi”’ne bu tarihten itibaren 12'şer yıl süreyle işleme lisansı verdi.

Kurul, 2 firmanın dağıtıcı lisanslarını iptal etti.

“Petrolyum Petrol Ürünleri Pazarlama Dağıtım Ticaret Ve Sanayi

Limited Şirketi”’nin 25 Nisan, “Biltaş Gıda Nakliye İnşaat Petrol Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi”’ nin de 6 Nisan tarihinden geçerli olmak üzere iptal edildi.

5 FİRMANIN LİSANSINA İPTAL

EPDK, aralarında Ak Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin de bulunduğu 5 firmanın üretim lisansına son verdi. Lisansına son verilen diğer şirketler şöyle:

“Bağcı Elektrik Enerjisi Üretimi Anonim Şirketi,Sagap Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Lodos Elektrik Üretim Anonim Şirketi.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!