Engel kalmadı

Güncelleme Tarihi:

Engel kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2018 22:30

KOÇ Topluluğu, engelli bireylerin eğitimi ve istihdamı için Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı işbirliğiyle “Engellerin ötesinde bir hayat için geleceğe hazırlıyoruz” projesini başlattı.

Haberin Devamı

5 yılda 10 bin engelliye mesleki eğitim verilmesi amaçlanan proje kapsamında Koç Topluluğu, bin engelli bireyi de istihdam edecek. “Engellerin ötesinde bir hayat için geleceğe hazırlıyoruz” projesinin protokol imza töreni dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç ve İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’nın katılımıyla yapıldı.

DOST İŞYERLERİ
Törende konuşan Ömer M. Koç, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızla başlatacağımız proje kapsamında İŞKUR ile 5 yılda 10 bin engelli vatandaşımıza programlama, imalat, hizmet sektörü, çağrı merkezi gibi alanlarda mesleki eğitim vereceğiz. Özellikle programlama eğitimi alan engelli bireylere, kapsamlı girişimcilik eğitimleri verilmesi de planlanıyor. Programlama eğitimi alarak kendi işini kurmak isteyenlere mentorluk ve danışmanlık desteği de sağlanacak. Eğitim alanlar arasında bin engelli bireye istihdam yaratmayı hedefliyoruz. Engelli dostu işyerleri yaratmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 

 

Haberin Devamı

ÇEŞİTLİLİĞİN GÜCÜ
100 bine yakın çalışanla Türkiye’nin en fazla istihdam sağlayan topluluğu olarak iş ortamında fırsat eşitliği yaratan, çeşitliliğin ve kapsayıcılığın önemsendiği bir çalışma ortam oluşturmak için gayret ettiklerini söyleyen Koç, “Çeşitliliğin gücüne inanan bir topluluk olarak engelli bireylerin istihdamını çok değerli buluyoruz. Engelli dostu çalışmalarımıza 2012 yılında ‘Ülkem İçin’ projemizle hız verdik. 2012-2015 yılları arasında ‘Engel Tanımıyorum’ diyerek pek çok çalışmayı hayata geçirdik. Bugüne kadar 19 okulun fiziki şartlarını engelli bireylerin kullanımına uygun hale getirildi. 36 şehirde toplam 126 bin kişiye ‘engelliliğe doğru yaklaşım’ eğitimleri verildi. 1.300 işletmenin fiziki şartları engelli dostu hale getirildi. 17 engelli dostu ürün ve hizmet geliştirildi” dedi.

372 BİN ENGELLİYİ İŞE YERLEŞTİRDİLER
2017 yılında 1.5 milyon ek istihdam sağlandığını söyleyen  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Bizim birinci gündem maddemiz istihdamın arttırılması, işsizliğin azalması. Bu bağlamda kadınlar, gençler ve engellilerle ilgili çok özel politikaları devreye soktuk. TÜİK hane halkı işgücü sonuçlarımıza göre yaklaşık 1 milyon 210 bin kişilik bir istihdam artışımız var.  İşsizlik oranlarında 2 puanlık düşüş var. Kadın istihdamında ise 493 bin kişilik bir artış var. Engelli kardeşlerimizle ilgili çalışmalarımızda da yeni bir perspektif ortaya koyduk. İŞKUR ailesi olarak 16 yılda 372 bin engelliyi işe yerleştirdik. 2002’de kamuda engelli istihdam oranı yaklaşık 5 bin 500 iken bugün 10 kat artmış ve 55 bin kişi olmuş. Geçtiğimiz aylarda 2 bin 500 kişilik bir engelli ataması daha gerçekleştirdik. Engelli kardeşlerimin istihdamı birinci önceliğimiz, girişimci olarak da çalışma hayatında yer almaları” dedi. Yeni iş kuran engelli bireylere verilen hibenin 36 bin TL’den 50 bine yükseltildiğini söyleyen Sarıeroğlu, “Bugün yaptığımız projenin iş dünyasındaki  diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olmasını temenni ediyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!