Güncelleme Tarihi:
Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Burak Kutluğ “Tatlıpınar Enerji’nin 115.5 MW’lık mevcut kurulu gücüne ek olarak 79 MW güneş enerjisi santrali (GES) ve 33.6 MW rüzgâr enerjisi santrali (RES) olmak üzere hibrit kapasite artırım izni bulunuyor. Geliştirilmesine başlanan bu yatırımlar da tamamlandığında Tatlıpınar Enerji, 228.1 MW’lık kapasiteye ulaşacak” dedi.
HEDEF 1000 MW
Yıl sonuna kadar 2.5 milyar liralık yatırım yapacaklarını açıklayan Kutluğ hedeflerini şöyle özetledi: “Enerji grubumuz çatısı altında Tatlıpınar Enerji dışında yenilenebilir enerji santral yatırımlarımız da yer alıyor. Yalova Çınarcık’ta 45MW’lık Esenköy RES, Gemlik’te 58.5 MW’lık Kürekdağı RES, Amasya’da 24.55 MW’lık Umutlu HES ile Düzce’de 12.5 MW enerji üretim lisansına sahip biyokütle elektrik üretimi santrali mevcut. Ağaoğlu Enerji grubu olarak yatırımlarımız bu santrallerle sınırlı kalmayacak. Halka arzla birlikte elde edeceğimiz geliri, farklı bölgelerde yapacağımız yenilenebilir enerji yatırımlarında kullanacağız. Ağaoğlu Enerji Grubu’nun toplam kurulu gücünü beş yıldan kısa bir süre içinde 1000 MW’a çıkarmayı hedefliyoruz. Yeni santral yatırımlarımızı sadece Türkiye’de değil Ağaoğlu marka itibarının çok kuvvetli olduğu ülkelerde de gerçekleştirmek istiyoruz. Balkan ülkeleri, Orta Asya Türk cumhuriyetleri gibi farklı bölgelerde yatırım fırsatlarını inceliyoruz. Burada oluşacak imkanları değerlendirmek istiyoruz.”
Yenilenebilir enerjide hep üretim tarafında olacaklarını, ayrıca şarj istasyonları ve depolama alanında da projeleri bulunduğunu belirten Kutluğ “Ali Bey’in dediği gibi ‘Depolamayı çözen bu işte öne çıkacak’. Türkiye’de de bu alanda çalışmalar var. Bizim de hem şarj istasyonu hem de depolama tarafında görüşmelerimiz sürüyor. Ancak şarj istasyonu tarafında yenilenebilir enerjiden üretilen elektriği kullanan şarj istasyonu konusuyla ilgileniyoruz” dedi.
Bu arada grupta gıda ve tarım tarafında hobi olarak başlayan bir çalışma yeni bir stratejik iş alanına dönüşmüş. 50 bin fidan diktiklerini; avokado, mandalina ve keçi boynuzu üretmeye başladıklarını belirten Kutluğ, “Bu alan artık grup içinde ayrı bir iş kolu olacak gibi görünüyor” şeklinde konuştu