En renkli ortaklık

Güncelleme Tarihi:

En renkli ortaklık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 21:03

Polisan Boya’nın yüzde 50 hissesi Japon boya üreticisi Kansai Paint’e satıldı. Japon firma ortaklık için 113.5 milyon dolar ödeme yapacak. 1985 yılında kurulan Polisan Boya ortaklık sonrası ihracata ağırlık vermeyi ve dünya markası olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

POLİSAN Holding, iştiraki olan Polisan Boya’nın yüzde 50 oranındaki hissesini, Japon boya üreticisi Kansai Paint’e sattı. Ortaklık anlaşmasıyla Kansai Paint, Polisan Boya’nın yüzde 50 oranındaki payı için 113.5 milyon dolar ödeme yapacak. Ödemenin 68.5 milyon doları Polisan Holding’e hisse bedeli olarak ödenirken 45 milyon doları da Polisan Boya’ya sermaye artırımı olarak verilecek. Ortaklık anlaşması dün imzalanırken, hisse transferi, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından Aralık 2016 itibarıyla gerçekleşecek. Anlaşmayla birlikte bundan sonra Polisan Boya yönetiminde her iki taraf eşit söz sahibi olacak.

ÇALIŞKAN VE ZEKİ

Bu zorlu dönemde Türkiye’ye yabancı sermayenin gelmesine vesile olmaktan mutlu olduklarını söyleyen Polisan Holding CEO’su Erol Mizrahi, “Kansai firmasının 2009 yılından beri Türkiye’de, Altan Ailesi ile ortaklığı bulunuyor. Bu deneyimleri bizimle ortaklık yapılarındaki intibak süresini kısaltacak ve her iki tarafa da avantaj sağlayacak” dedi. Kimya alanındaki aktivitelerinden Rohm&Haas iştirakinde dünyanın ikinci büyük kimya şirketi olan Dow Chemical ile ortaklıkları bulunduğunu belirten Mizrahi, 2013 yılında Yunanistan’ın liman şehri Volos’ta satın aldıkları PET reçinesi fabrikasının da dünyaya açılmalarında köprü başı görevi gördüğünü ifade etti ve şunları söyledi: “Biz bu vesile ile Avrupa Birliği’ne şimdiden girmiş olduk. Şimdi, yeni bir dünya devi ile ortaklığa başlıyoruz. Hedefimiz  Polisan’ı bir dünya markası yapmak.”  Ortaklıktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Kansai Paint Başkanı Ishino, “Şirket olarak bizim için inanılırlık ve güvenilirlik çok önemli. Bu anlamda başarılı ve güvenilir bir ortak bulmak bizim en büyük şansımız” dedi. Türkiye’nin çok ciddi gelecek vadettiğini, bu yüzden burada bulunduklarını vurgulayan Ishino, “Ortadoğu’da en büyük nüfuslardan biri Türkiye’de. Türkiye’nin nüfusu çok iyi, çalışkan ve zeki” dedi. Erol Mizrahi, “Bu birleşmeden sonra ihracata daha çok eğileceğiz” dedi. Kansai Paint Başkanı Hiroshi Ishino da, “Bir planımız yok fakat yalnızca Türkiye içerisinde kalacağımızı düşünmüyorum” dedi. 

Haberin Devamı

HER ŞEY HAYALLE BAŞLAR

Haberin Devamı

İMZA töreninde konuşan Polisan Holding’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, şunları söyledi: “Her şey, hayal etmekle başlar. Hayal etmek yetmez, kafanızda tecessüm edeceksiniz. Sonrası kolay... Kumaş ticaretiyle uğraşan bir ailenin ferdi olarak 1945 yılında Zeytinburnu’nda kiraladığım fabrika ile iş hayatım başladı. O dönemlerde ülkemizin en çok ihtiyacı olan şey, üretmekti. Tekstil alanındaki faaliyetlerimizi büyüttükten sonra tutkal üretimi üzerine fabrika açtık. Bu fabrika, Polisan Kimya’nın temellerini oluşturdu. Yıllar, yıllar geçti; mütevazi bir aile şirketi olarak kurulan şirketimiz büyüdü. Bugün iştiraklerinin her biri yabancı ortaklı ya da yabancı yatırımcıların radarında olan çok güçlü bir şirket olduk. Yunanistan’daki fabrika yatırımımızla bir Türk şirketi olarak Avrupa’ya açıldık. Daha güçlü bir Polisan için imzaladığımız Japon Kansai ortaklığının hayırlı olmasını diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!