Güncelleme Tarihi:
Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 96 öğrencisi ile 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında kapılarını açtı. Tüm işletme giderleri İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) tarafından karşılanan Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 405 öğrenci eğitim görüyor. Bu öğrencilerin hepsi yüzde 100 burslu olarak okula kayıt ediliyor. Öğrencilerin eğitim-öğretim, giyim, ulaşım, yemek, kitap ve malzemeleri dahil her şey İAOSB tarafından karşılanıyor. Toplamda 40 milyon lira yatırım maliyeti olan okulun, gelecekte nitelikli iş gücünün yetişmesine katkı sağlaması bekleniyor.
ÖZEL LABORATUVAR
Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 14 bin metrekare kapalı alana sahip. Bünyesinde 21 derslik bulunuyor. Sanayide kullanılan sistemlere uyumlu son teknolojik imkanlarla donatılmış atölye ve laboratuvarlara sahip. Fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları ayrı. Lise, 500 öğrencili bir konferans salonuna sahip. Öğrencilerin sosyal etkinliklerinde kullanılması için hazırlanmış kulüp çalışma odaları bulunuyor. Ayrıca tam donanımlı kapalı spor salonu ve açık bir basketbol sahası öğrencilere hizmet veriyor. Okul, elektrik-elektronik teknolojisi alanında endüstriyel bakım ve onarım dalı, endüstriyel otomasyon teknolojileri alanında mekatronik dalı ve makine teknolojileri alanı altında da bilgisayarlı makine imalatı (CNC) ve endüstriyel kalıp dallarında eğitim veriyor. Okulda 40 öğretmen bulunuyor. Öğretmenlerle birlikte toplam 50 kadrolu personel, öğrencilere hizmet veriyor.
HEDEFİ GERÇEKLEŞTİRDİK
İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı ve okulun Kurucu Temsilcisi Hilmi Uğurtaş, “Bir ülke üretmeden büyüyemez. Bu üretimin içerisinde sanayi ilk sırada yer alır. Biz, Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile kendimize ülkenin en iyi eğitim veren Meslek Liselerinden birini hayata geçirmeyi hedef koyduk. Çocuklarımızın liseden sonra ülkenin en iyi üniversitelerine girmelerini ve başarılı birer teknik eleman, mühendis olarak sanayi kuruluşlarında görevlerine başlamalarını istiyoruz. Okulumuzda, Atatürk İlke ve İnkılapları ışığında, geleceğe güvenle bakan, sorgulayan, yenilik arayışı içinde, daima daha fazlasını hedefleyen öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bugün hepimiz Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarının ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Gelişmekte olan ülkelerin bu çalışmalara daha fazla yer vermesi gerekliliği ortadadır. Okulumuzdaki eğitim sisteminin çocuklarımızı bu yönde teşvik edecek nitelikte olmasına çok önem veriyoruz” diye konuştu.
ÖĞRENCİLER NASIL SEÇİLİYOR?
Okul önümüzdeki yıl ilk mezunlarını verecek.
Başvuru için özel koşullar bulunuyor.
Okula TEOG sınavlarında Türkçe, matematik ve fen bilgisi alanlarında başarı ortalamaları en az yüzde 70 olan öğrenciler, ön kayıt yaptırabiliyor.
Bu ön kayıt sırasında, yöneticiler ve rehber öğretmenler eşliğinde öğrencilerle birebir görüşmeler yapılıyor.
Öğrenciler mezun olduktan sonra okuyabilecekleri bölümler ve çalışacakları alanlar konusunda bilgilendiriliyor.
Öğrenci ve veliler de bunlara göre karar veriyor.
Ardından puan sıralamasına göre liste yapılıyor.
Burada, öğrencilerin mesleki teknik eğitime uygun olup olmadığı çok önemli.