Güncelleme Tarihi:
BİR telefonun akıllı olmasını sağlayan nedir? Ekran boyutu mu, yoksa kamerasındaki megapiksel sayısı mı? Ya da işlemcisinin hızı mı? Aslında tam
Uygulama dünyasında en önemli nokta ise güncel kalmak. Kullanıcılar, şirketlerin uygulamalarında sunduğu en son yeniliklere, özelliklere veya güvenlik yamalarına sahip olmak için heyecanlı bir şekilde güncelleme tuşuna basıyorlar. İşin aslına bakacak olursak bu işlem hiç de masum değil. Sebebi de güncelleme boyutlarının artık 400 megabyte’a kadar çıkması. Hatta öyle ki güncelleme boyutları artık uygulamaların sıfırdan yüklenme boyutlarını bile aşmış durumda.
Örneğin; Facebook uygulamasını sıfırdan yüklemeye kalktığınızda 250 megabyte civarında veri harcıyor. Ancak akıllı telefonunuzda Facebook yüklenmiş ve güncellemek istiyorsanız, 391 megabyte harcamanız gerekiyor. Sadece Facebook değil, Twitter veya Snapchat gibi birçok uygulamanın güncelleme dosya boyutu, sıfırdan yükleme boyutunu geçmiş durumda. Peki bunun sebebi ne? Uygulama geliştiren yazılımcılardan aldığımız bilgilere göre arka planda tutulan verilerin uygulama güncelleme boyutlarını arttırdığı öne sürülüyor. Başka bir deyişle bir uygulama indirdiğinizde, hesabınızdaki kullanım hareketleriniz uygulamanın içine saklanıyor (cache). Güncelleme yaptığınızda ise tutulan bu verilerin üzerine güncelleme dosyaları yükleniyor. Dolayısıyla şirketler, güncelleme boyutlarını arka planda tutulan verilere göre gerçekleştiriyor. Böylelikle uygulamaların güncelleme boyutlarının arttığı iddia ediliyor.
ÇARŞAMBA GÜNÜNE DİKKAT!
UYGULAMA güncelleme ile çarşamba gününün ne alakası var demeyin. App Developer Magazine’deki bilgilere göre Google Play ve App Store, uygulamaları güncelleme gününe bağlı olarak öne çıkanlar listesine alıyor. Örneğin; sosyal ağların genellikle çarşamba günleri güncellendiğini görürsünüz. Bunun sebebi, uygulama mağazalarının çarşamba günü güncellenen sosyal ağları öne çıkarması. En büyük güncelleme boyutlarının sosyal ağlar olduğunu düşünecek olursak çarşamba gününe dikkat etmeniz gerekir.
GÜNCELLEMELERİ NASIL YAPMALIYIZ?
1- MOBİL VERİ KULLANMAYIN
200 megabyte civarında beş uygulamayı güncellemeniz demek kotanızdan 1 GB’ın gitmesi anlamına gelir. Yani kotanız hızlı bir şekilde tüketir. Bu yüzden Wi-Fi ile güncelleme yapmaya çalışın.
2- ‘LİTE’ UYGULAMALAR EDİNİN
Facebook ve Twitter gibi şirketler, özellikle kotası az olan kullanıcılar içi ‘lite’ uygulamaları kullanıcılara sunuyor. Ana uygulamadan daha az veri harcayan lite uygulamaların güncelleme boyutları da daha düşük.
3- UFAK BİR AYAR GEREKİYOR
Yüzlerce megabyte’a kadar çıkan güncellemeleri yanlışlıkla mobil internet verisiyle indirmemek için akıllı telefonunuzdan birkaç ayar yapmanız gerekiyor. Bunun için uygulama mağazası ayarlarına girip, “Sadece Wi-Fi ile indir” seçeneğini aktif hale getirin.
4- BOYUTLARINA BAKIN
Toplu olarak uygulama güncellemesi yapmayın. Aralarında 400 megabyte gibi yüksek boyutlu güncellemeleri, daha sonra gerçekleştirmek isteyebilirsiniz.
OYUN DÜNYASI
MAKİNELERİN DÜNYASI
‘NieR: Automata’ adındaki oyunda, dünyayı ele geçiren robotlara karşın ‘YoRHa’ adındaki adroid asker türü gönderiliyor. Siz de bu askerleri kontrol ediyorsunuz. Oyun, PlayStation 4’te yer alıyor.
satış fiyatı 224 TL
HAFTANIN TRENDİ
‘CEP’TEN BEYAZ DİŞLER
Dişlerimiz zamanla çeşitli nedenlerle sararabiliyor. Pharma Plant’ın Türkiye’ye getirdiği ‘Dr. White’ adındaki diş beyazlatma cihazı, akıllı telefonların girişinden enerji alarak çalışıyor. Özel jeli ve LED ışık sistemiyle kullanılan cihazın tek seanslık süresi 10 dakika.
satış fiyatı 149.90 TL
ÜRÜN KARŞILAŞTIRMA
TARTINIZ DA AKILLANSIN
YAZA daha fit girebilmek için spor aktiviteleri başladı. Vereceğiniz kiloları daha kontrollü şekilde takip etmek istiyorsanız akıllı tartılar tam size göre. Bu hafta akıllı tartıları kıyasladık.