Emekli milletvekillerine 414 milyon temsil tazminatı

Güncelleme Tarihi:

Emekli milletvekillerine 414 milyon temsil tazminatı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2000 00:00

Haberin Devamı

BAKANLAR Kurulu temsil tazminatlarını belirledi.Buna göre, milletvekili emeklileri ile Genelkurmay Başkanı ayda 414.3 milyon ayda temsil tazminatı alacak.

BAKANLAR Kurulu, milletvekili emeklileri ile bazı kamu görevlilerine 234 milyon 770 bin lira ile 414 milyon 300 bin lira arasında temsil tazminatı ödenmesini kararlaştırdı. Milletvekili emeklileri ile çeşitli kamu görevlilerine temsil tazminatı ödenmesini öngören Kanuna ilişkin kararname dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Göstergeler itibarıyla temsil tazminatlarını belirleyen Bakanlar Kurulu Kararı, 12 Şubat 2000 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Sözkonusu düzenlemeye göre, aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu ile 2914 sayılı Yüksek Öğretim Personel Kanunu hükümlerine göre almakta olan personelden belirlenen gösterge rakamları üzerinden makam ya da yüksek hakimlik tazminatı alanlara, ayrıca tespit edilen göstergeler karşılığında temsil tazminatı ödenecek.

Temsil tazminatları, göstergelerin memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpılması suretiyle bulunacak ve damga vergisi dışındaki vergilere tabi olmayacak.

Teşkilat veya özel kanunlarında yer alan hükümlere göre kadro karşılığı sözleşmeli, sözleşmeli ya da kapsam dışı statüde çalışanlara ve temsil tazminatı öngörülen kadroları tedvir, vekalet ve benzeri geçici görevlendirme şeklinde yürütenlere temsil tazminatı verilmeyecek.

Bu tazminatın ödenmesinde aylık, taban aylığı, kıdem aylığı, makam ve yüksek hakimlik tazminatları, aile yardımı ödeneği, lojman ve yabancı dil tazminatları, üniversite ödeneği, eğitim öğretim ödeneği, ek ücret ödemeleri, doğal afetler nedeniyle yapılan ödemeler, mükafat ve ödüller, huzur hakkı, toplantı ödeneği ile yönetim ve denetim görevi karşılığında yapılan ödemeler mahsup işlemine tabi tutulmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!