Güncelleme Tarihi:
ILA'ya orta ölçekli firmalardan savunma sanaayiinde önde gelen büyük firmalara kadar geniş kapsamlı bir katılım olduğunu söyleyen Başbakan Angela Merkel, özellikle Türkiye'nin bu sene Partner Ülke olarak katılımından mutluluk duyduğunu belitti. Soma'daki maden ocağı faciasına da değinen Başbakan Merkel, "Sizleri üzüntülerden uzak, daha iyi bir günde karşılamak isterdim. Biz de Almanya'da bu faciadan büyük üzüntü duyduk" ifadesini kullandı.
Türkiye'nin havacılık alanında gösterdiği büyük gelişim potansiyelinden etkilendiklerini kaydeden Merkel, "Türkiye bugün bunu bize Berlin'de bir kez daha gösteriyor" dedi. Konuşmalardan sonra Başbakan Angela Merkel ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan açılış kurdelasını birlikte keserek fuarın resmi açılışını birlikte gerçekleştirdi. Daha sonra fuar alanını birlikte gezen ikili Türk standına da ziyarette bulundu. İki yılda bir düzenlenen ILA Berlin Havacılık fuarına, 40 ülkeden, 1200 firma, 230 bin katılımcı ve 3 bin 600 medya mensubu katılıyor. Türkiye'nin ilk kez 'Ortak Ülke statüsünde katılım sağladığı ILA 20- 25 Mayıs 2014 tarihlerinde gerçekleştiriliyor. ILA-2014, askeri, sivil havacılık ve uzay faaliyetlerini kapsıyor. Fuarda pek çok havacılık şirketi, teçhizat, teknik bakım şirketleri ile sertifikasyon kuruluşları başta olmak üzere havacılık ve uzay faaliyetleri yürüten firma ve kuruluşlar stant açıyor. Ortak Ülke statüsünde katılım sağlanan olan ILA-2014 Fuarına Türkiye'den önde gelen yerli savunma sanayii firmaları katılıyor.
SSM'nin yaptığı koordinasyon neticesinde; Türk savunma sanayii firmalarından TAI, Havelsan, Roketsan, Alp Havacılık, STM, Figes, Bites, OSSA, Tübitak Uzay, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği ve Türk Hava Yolları'nın katılımı ile SSM standı dâhil yaklaşık 865 m2'lik bir alanda ülkemiz temsil ediliyor. Ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın da bir stantı bulunmakta. Bunun yanında fuara 2 adet F-16 (Solo Türk), 1 adet C-160, 2 adet F-4 ve 1 adet AEW uçağıyla fuara katılıyor.