Elektrikte kayıp-kaçak oranı azaldı

Güncelleme Tarihi:

Elektrikte kayıp-kaçak oranı azaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2005 15:17

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, elektrik kayıp ve kaçakları ile ilgili mücadelede önemli adımlar attıklarını, kayıp-kaçak rakamlarını yüzde 25'lerden yüzde 18'lere kadar indirdiklerini, bunun büyük bir başarı olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bakan Güler, yüzde 25 elektrik kaçak oranının karşılığının yaklaşık olarak 15 milyar dolar olduğunu, bu paranın 75 bin evsize konut, 500 bin işsize iş demek olduğunu bildirdi.

Başlatılan elektrikte kayıp ve kaçakla mücadele ile tahsilatın artırılması çalışmaları kapsamında toplam 25 milyon abonenin 13 milyonun tarandığını belirten Güler, 708 bin abonenin kaçak elektrik kullandığının tespit edildiğini, gerekli cezai işlemin uygulandığını bildirdi.

Güler, kaçak elektrik kullanan abonelere toplam 653 milyon YTL ceza kesilirken bunun 195 milyon YTL'sinin tahsil edildiğini, savcılığa verilen abone sayısının 200 bin olduğunu kaydetti.

Yakalanan kayıp ve kaçakta elde edilen yüzde 6'lık oranın neredeyse Ankara'nın bir yıl kullandığı elektrik üretimi kadar olduğunu ifade eden Bakan Güler, kaçak elektrik kullanımı nedeni ile her yıl binlerce trafo ve kilometrelerce hattın yanmasına yol açtığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!