Elektrik kesintilerine karşı harekete geçtiler

Güncelleme Tarihi:

Elektrik kesintilerine karşı harekete geçtiler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 15:12

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), elektrik kesintilerini minimize etmek için General Electric (GE) ile işbirliği yaptı.

Haberin Devamı

Trakya bölgesinin elektrik dağıtım şebekesi operatörü TREDAŞ, elektrik kesintilerini minimize etmek GE ile işbirliği yaptı. Bu kapsamda GE Enerji Bağlantıları Şebeke Çözümleri işkolu, TREDAŞ’ta teknolojik alt yapıyı güçlendirerek ve operasyon yönetimini tamamen merkezileştirerek enerji kesintilerini minimize eden operasyon merkezini hayata geçirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın  katıldığı bir törenle hizmete açılan Operasyon Merkezi, Türkiye’de Coğrafi Bilgi Sistemleri (GIS), Uzaktan Kontrol ve Gözleme Sistemi (SCADA), Dağıtım Yönetim Sistemleri (DMS) ve Kesinti Yönetim Sistemleri’nin (OMS) tamamını entegre biçimde sunan ilk referans proje oldu. 

GE ile TREDAŞ arasındaki sözleşme Operasyon Merkezine ek olarak, altı yıl boyunca bakım ve destek sağlanmasını ve 32 dağıtım merkezinin yenilenmesini de kapsıyor.

Haberin Devamı

GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy, “Yaklaşık 20 bin kilometre kare genişlikteki bir alana elektrik dağıtımını gerçekleştiren TREDAŞ ile işbirliği yaparak merkezi otomasyon sistemine geçişi sağlamaktan gurur duyuyoruz” dedi.  

TREDAŞ İcra Kurulu Başkanı Hikmet Sezer, ise, “GE sistemleri ile kurulan Operasyon Merkezimiz, tüm dağıtım sisteminin otomasyonla yönetilmesi, elektrik kesintilerinin azalmasını sağlayacak.” dedi.

732 MERKEZ UZAKTAN KONTROL EDİLEBİLİYOR

Uzaktan Kontrol ve İzleme Sistemi olarak isimlendirilen GE’nin TREDAŞ’ta kurduğu SCADA ile Dağıtım ve Arıza Yönetimi Sistemi; Çağrı Merkezi, Coğrafi Bilgi Sistemi ve sahadaki mobil uygulamaları Operasyon Merkezinde bir araya getirerek 732 adet merkezi uzaktan kontrol ederek  enerjilendirebiliyor.  Dağıtım trafoları uzaktan izlenip arıza oluştuğu anda tespit edilerek, iş gücü yönetim sisteminden otomatik iş emri oluşturuluyorBu işlem en fazla 5 dakika içerisinde tamamlanıyor. İzleme sistemi sayesinde birkaç aboneyi etkileyen küçük arızalar haricinde tüm arızalardan oluştuğu anda haberdar olunuyor ve hızla müdahale ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!