Elazığ'a çağrı merkezi

Güncelleme Tarihi:

Elazığa çağrı merkezi
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2011 11:28

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katıldığı törenle Vodafone Elazığ Çağrı Merkezi hizmete girdi.

Haberin Devamı

Bakan Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, kendisine 10 Ocak'ta gelen Vodafone yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda 2 aydan kısa bir sürede çağrı merkezinin oluştuğunu kaydetti.

Yıldırım, konuşmasında yanlışlıkla '10 Mart' deyince gülerek “10 Mart'ta ben görevi bırakıyorum ya 10 Mart'a takıldık” dedi.
Bingöl'de gelen misafirlerden birinin yollardan endişe etmesine rağmen geldiği zaman “Yağ gibi kaydık geldik” ifadesini kullandığını anlatan Yıldırım, kendisinin de “Eskiden vatandaş yolda şaşırıyordu artık yollar vatandaşı şaşırtıyor” dediğini aktardı.

Elazığ'da 8 yılda 33 kilometrenin üzerine 250 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını anlatan Yıldırım, şöyle devam etti:
“İşte bu bizim farkımız. Çünkü bizlerin bu millete sevdalı hizmet etmek için geceyi gündüze katan bir başkanımız var. Recep Tayyip Erdoğan var. Onun bu azmi işte bu eserleri işleri yaptırmaya vesile oluyor. Bunların arkasında bu millete hizmet etme aşkı şevki var. Yıllarca millete efendilik yaptılar. Millete tepeden baktılar. Boy boy laf ettiler, büyük büyük laflar ettiler, ama hiç biri asla ve asla yapamadılar, yapmadılar. Türkiye kayıp yıllarını 8 yılda telafi etti. 500 bin konut yapıp teslim ettik. 2 milyon aile, 20 tane 100 bin haneli şehir demektir. İşte hizmet budur. Cumhuriyet tarihinde yapılan okulların dersliklerin sayısının yarıdan fazlasını 8 yılda yaptık. 162 bin tane dersliği yaptık öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Eğitimde 7,5 katrilyon olan kaynağı 30 katrilyonun üzerine, sağlıkta 10 katrilyondan 45 katrilyona çıkardık. İnsana değer vermek, hizmet bu.”

Haberin Devamı

Türkiye'de dünyanın en iyi işleyen sağlık sistemi olduğunu ifade eden Yıldırım, “Sağlık olsun demekle sağlık olmuyor. Gereğini yapacaksınız. Şimdi artık vatandaşlarımız icabında helikopterle, uçakla alınıyor hastaneye götürülüyor. Bu insana değer vermek demektir. Biz işin başında ne dedik? 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin' Şeyh Edebali'nin Osmanlı'yı kuran felsefesidir bu. 600 yıl dünyaya hükmetmiş, insanlığa büyük hizmet etmiş ecdadın torunları da insanı esas alan politikalarıyla bugün 8 yılda, 80 yıla sığdırılamayan hizmetlerin kat kat üstünde hizmetleri yapmayı başarmıştı” diye konuştu.

“DENİZDE 75 KİLOMETRE HIZLA 18 SAATTE LİBYA'YA GİDİLDİ”

Bakan Yıldırım amaçlarının vatandaşların işini, hayatını kolaylaştırmak, onların yaşam kalitelerini artırmak olduğunu söyledi.
Libya'da yaşanan olaylar nedeniyle 48 saat içinde binlerce vatandaşı o ülkeden aldıklarını, bu yönde aralarında daha gelişmiş devletlerin de bulunduğu ülkelerin yardım taleplerini de yerine getirdiklerini anlatan Yıldırım, şunları söyledi:
“Eskiden bir yerde bir karışıklık olduğu zaman 'ABD, İngiltere havadan, denizden gitti. Vatandaşlarını aldı, götürdü' diyorlardı. Biz de diyorduk, 'Yav helal olsun, ne büyük devletler'. Şimdi bunu Türkiye yapıyor. Hem de 30 bin vatandaşının 25 binini 10 gün içinde burnu kanamadan aldı geldi. İşte bu, bu ülkenin başarısıdır.
Dünyanın en hızlı feribotlarını biz gönderdik. Başka, daha hızlısı yok. Bizim genel müdürlüğümüz döneminde alınmıştı. Denizde 75 kilometre hızla gidiyor. 18 saatte Libya'ya gittiler. Eskiden 18 saatte İstanbul'dan kalkıp Erzincan'a otobüsle gidemiyordun. Türkiye nereden nereye geldi.”

“2023'TE HEDEF DÜNYANIN 10 BÜYÜK ÜLKESİ ARASINDA OLMAK”

Bakan Yıldırım, dünyanın 16. büyük ekonomisi olduklarını, bununla da yetinmediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Hedef 10 ülke arasına girmek. Türkiye'ye yakışan budur. 2023'te bu ülkeyi dünyanın 10 büyük ülkesi arasına sokmaya ahdettik, karar verdik. Ekonomiyi, üretimi güçlendirerek, yatırımlarımızla bunu başaracağız.
Önce alt yapı. Şimdi alt yapımız hemen hemen hazır. Yollarımız, havaalanlarımız, hızlı demiryollarımız yapılmaya başlandı. Alt yapıyı yaptıktan, uçaklar vızır vızır geldikten, yollarımızın standartları güzel olduktan sonra niye Vodafone, Ankara, İstanbul'a yatırım yapsın. Maliyeti daha yüksek. Geliyor Elazığ'da yatırım yapıyor.”

“DEVLET FABRİKA YAPAMAZ”

Bakan Yıldırım, özel sektörün öyle hayır hesanat için iş yapmayacağını belirterek, “Her yaptığı işte hesap, kitap olacak. Vakıf değil ki bunlar. Vakıfları da var o ayrı. Burs, bilgisayar kursları veriyorlar o ayrı. O sosyal sorumluluk. Ama bu iş. Bu onların işlerinin bir parçası” dedi.
Artık devletin her şeyi yaptığı anlayışın geride kaldığını dile getiren Bakan Yıldırım, şöyle devam etti:
“Bazıları şimdi, 'Vatandaşa para dağıtacağız, Doğu'da fabrika kuracağız...' Suyu tersine akıtma. Geçti onlar. Devlet fabrika falan yapamaz. Hiç bunlara itibar etmeyin. Devlet fabrika yapar ama çalıştıramaz. Ondan sonra da borç olarak tekrar sırtımıza gelir. Devlet önünü açsın milletin. Önündeki engelleri kaldırsın yeter. Artık her şey değişti.”

Haberin Devamı

Devletlerin artık güvenlik, adalet, eğitim ve sağlık alanlarında faaliyet yürüttüğünü belirten Yıldırım, şunları kaydetti:
“Eğitim ve sağlık alanında çok büyük işler başarıldı. Güvenlik konusunda da memleketimizin geldiği nokta ortada. Tüm şehirlerimizde en gelişmiş güvenlik alt yapısı var. Kamera, MOBESE sistemleriyle adeta şehrin röntgeni çekiliyor. Yeter ki vatandaşın başına bir iş gelmesin, gelirse de bunun hesabı sorulsun diye.
Birlik, beraberlik bizim hiç bir zaman vazgeçmeyeceğimiz en önemli ilkemizdir, en önemli işimizdir. Onun için 74 milyon vatandaşımızını birliğine, beraberliğine, kardeşliğine önem veriyoruz. Şu topraklarda 1000 yıl önce nasıl burada geldik, beraber olduk, hür olduk, düşmanlarımıza karşı omuz omuza nasıl
mücadele ettiysek bundan sonra da o istiklal mücadelesi artık istikbal mücadelesi olarak devam edecek.”

Haberin Devamı

Yıldırım, Türkiye'nin her alanda önünü açarken adalet yollarının tıkalı olduğunu gördüklerini belirterek, “Orada maalesef istediğimiz başarıyı yakalayamamıştık. Denedik olmadı. Sonra anladık ki işi ehline yaptırmak lazım. İşin ehli kim? Her yolu açan millettir. 'Millete gidelim' dedik. Adalet yollarını da 12 Eylül'de siz açtınız. Türkiye'nin, özgürlüklerin, adaletin çalışmasının, önünü açtınız, tıkanıklıklarını giderdiniz” diye konuştu.

İSTİHDAM

Bakan Yıldırım, yapılan tüm işlerin ortada olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
“Bundan sonraki görevimiz istihdam alanlarını artırmak. Artık bahanemiz olamaz. 'Ulaşamıyoruz efendim, uçaklar çalışmıyor, yollar bozuk' bu bahaneler bitti. 'Erişim yok, internet yok'. Diyarbakır'ın Kınık mezraasındaydım. Orada okulda geniş bant internet açılışını yaptık. Eve gittik. O evde de İspanya'daki akrabasıyla hane halkından biri görüntülü telefon görüşmesi yaptı. 10 megabit saniye hız var. İstanbul'da yok. Diyarbakır'ın Kınık mezraasında hızlı. Dokunur dokunmaz uçuyorsunuz.”

ÇAĞRI MERKEZLERİ

Yıldırım, artık fabrika kurmak için trilyonların yatırılması gerekmediğini, alın terinin yerini “akıl terinin” aldığını belirterek, “Şimdi artık akıl teri para ediyor” dedi.
Bakan Yıldırım, şöyle devam etti”
“İşte bu merkezler de onlardan bir tanesi. Burada akıl teri döküyor gençlerimiz. Bir kişiye fabrika kurup iş bulmak için 50-60 bin lira para harcarken burada 5 bin lira harcayarak bir kişiye iş kurulabiliyor. Onun için de bundan sonra da Doğu'ya Güneydoğu'ya sürekli bilişimle ilgili iş alanları açacağız, iş merkezleri açacağız. Daha bu alanda 1 milyon ihtiyacımız var. 1 milyon çalışana kadar gidebiliriz. Gelişmiş ülkelerde 100 kişiye bir çağrı merkezi sandalyesi düşüyor, bizde 2 bin kişiye bir tane düşüyor. Daha gidecek yolumuz çok. Şu anda 40 bine yaklaştı. Ama 1 milyona kadar yolu var. Bu istihdam alanlarında da Doğu ve Güneydoğu'yu seçeceğiz. Önceliğimiz buralarda.”

VODAFONE TÜRKİYE İCRA KURULU BAŞKANI SERPİL TİMURAY

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ise mobil iletişimin kalkınmada çok önemli bir lokomotif sektör olduğunu, dünyanın en büyük mobil iletişim şirketi olarak fırsat eşitliğine katkı sağlamak istediklerini söyledi.
Şirket olarak ülkede bir taraftan data kullanımını toplumun her kesiminde yaygınlaştırmak için çalışırken bunun getirdiği operasyonel hizmetler aracılığıyla da ülke çapında sağladıkları istihdamla güçlü şekilde fırsat eşitliğine katkı sağladıklarını ifade eden Timuray, şunları söyledi:
“Vodafone Türkiye son iki yıldır müşteri memnuniyetine odaklı bir şekilde büyümektedir. Bu büyümenin doğal sonucu olarak da operasyonel hizmetlerimizde bir artış ihtiyacı doğmuştur. Bu noktada sayın Bakanımızın desteğiyle bu artışı istihdamda ve kalkınmada öncelikli bölgelerde karşılamayı bir sosyal sorumluluk olarak görmekteyiz. Elazığ Çağrı Merkezimiz bu anlayışımız ve sosyal sorumluluğumuzun bir göstergesidir.”
Timuray, merkezde 20 milyon liralık yatırımı planladıklarını, bu yıl 250 olacak olan istihdam sayısını büyümeye paralel olarak önümüzdeki dönemde iki misli arttırmayı öngördüklerini kaydetti.
Serpil Timuray, Elazığ'a yaptıkları merkez yatırımlarının diğer yatırımcıları daha fazla teşvik edeceğini umduğunu da sözlerine ekledi.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU BAŞKANI TAYFUN ACARER

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer de bir kaç gündür çağrı merkezleri açılışlarını yaptığını söyledi.
Vodafone teşekkür eden Acarer, şöyle konuştu:
“Bu çağrı merkezleri, destek hizmet birimleri belki bu bölgelerin en önemli istihdam kaynağı olacaktır. Bu konu artık Doğu ve Güneydoğu'nun istihdam davası olmuştur. Bakanım sizin vizyonunuz dava oldu. Biz bu davayı bundan sonra hep beraber tüm sektörle beraber sahiplendik, sürdüreceğiz. İnanıyorum ki başta Vodafone ve diğer işletmelerimiz olmak üzere bundan sonra çağrı merkezlerini bu bölgelere yansıtacaklardır.
Çağrı merkezlerinde çalışma emek yoğundur. Ancak illaki çağrı merkezine gelip orada çalışmakla da olmayabilir. Engelli vatandaşlarımızın kontenjanlarının bundan sonra daha da artacağını ümit ediyorum. Şuanda yaklaşık 40 bin çalışan var. Engelli vatandaşlarımız oranı yüzde 5. İnşallah en kısa zamanda bu oranın yüzde 10'lara doğru gideceğini düşünüyorum.”

BAKAN YILDIRIM CEP TELEFONU NUMARASINI VERDİ

Konuşmaların ardından Vodafone Çağrı Merkezi'ne geçen Yıldırım, ilk çağrıyı görevli aracılığıyla aldı.
Numara soran Alican isimli vatandaş, Bakan Yıldırım'ın kendisini tanıtması üzerine kendisine “şaka” yapıldığını zannetmesi nedeniyle ilginç diyaloglar yaşandı.
Bakan Yıldırım ile kendisine inanmayan vatandaş arasında şöyle bir diyalog yaşandı:
“Gerçekten Bakanım kardeşim. İstiyorsan soru sor. Memleket nere? Vallahi ne isteyeyim 5 gün sonra işime son veriyorlar, iş arıyorum. Ne iş yapıyorsun. Tekstil. Nerede dükkan, kadın erkek? Bayan üzerineyse hanımı getireyim ben. Şimdi bu kime yazıyor. Bu sana yazdı. Neyse bu her gün olmuyor nasıl olsa.”
Bakan Yıldırım, vatandaşa telefon numarasını vererek, isterse kendisini arayabileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!