Ekonomi kırılgan risk çok yüksek

Güncelleme Tarihi:

Ekonomi kırılgan risk çok yüksek
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2014 01:45

TÜRKİYE İşadamları ve Sanayiciler Konfede-rasyonu’nun (TUSKON) 5. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda konuşan Başkan Rızanur Meral, üyelerini uyararak “Küresel ekonomi kırılgan bir dönemden geçiyor. Türkiye kırılgan ekonomisi ile ciddi riskler taşıyor” dedi.

Haberin Devamı

SON dönemlerde ekono-mideki dalgalanmaların yatırımcıları olumsuz etkilediğini belirten Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, küresel ekonominin kırılgan bir dönemden geçtiğini belirttti.

Meral, “Gelişmiş piyasalarda yaşanan kriz sonrası yeni ekonomi politikası belirleme süreci ve FED’in piyasaya arz ettiği dolarları azaltması Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere olumsuz etki yapmakta. Cari açığı en yüksek ülkelerden biri olan Türkiye kırılgan ekonomisi ile ciddi riskler taşıyor. Böyle bir dönemde hem ticaret hem cari açık veren bir ekonomide sakınılması gereken en önemli konu belirsizlik ve bu belirsizliğe sebep olacak bir söylemle halkın kutuplaştırılmasıdır.”

1000 DELEGE KATILDI

TUSKON’nun 5. Olağan Seçimli Genel Kurulu gerçekleştirildi. 1000 delegenin katıldığı Genel Kurul’a, Afrika Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Erasmus Mwencha da onur konuğu olarak katıldı. Tek listenin oylamaya sunulduğu Genel Kurul’da Rızanur Meral 5’inci kez TUSKON Başkanı seçildi. Genel Kurul’un açılışında konuşan TUSKON Başkanı Meral, yolsuzluk operasyonunun Türkiye’ye büyük zarar verdiğini belirterek, şunları kaydetti: “Oylarınızla gelenlerin sizleri haşhaşilikle, ur, virüs, kandan beslenen vampirler olmakla suçlamaları çok ağırınıza gidiyor biliyorum. Ama sokakta, medyada gördüklerimize göre yakın gelecekte kimlerin inlerde yaşadığını, kimlerin saklanacak in arayacağını, kimlerin müsvedde kimlerin asıl olduğunu herkes görecek.”

Haberin Devamı

Kürtlere anadilde eğitim Alevilere ibadethane hakkı

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, “Kürt ve Alevi vatandaşlarımızın anadilde eğitim ve ibadethanelerinin resmi statü kazanması taleplerinin karşılanmasını talep ediyoruz. Dini kimliği ne olursa olsun vatandaşları-mızın alınmış haklarının iade edilmesini talep ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!