Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2009 00:00
Doruk Şirketler Grubu Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Koordinatörü Ertuğrul İşler, Türkiye’de ekmek pazarıyla ilgili verileri sağlayan Londra merkezli Euromonitor International verilerine göre, Türkiye’de paketlenmemiş, butik ekmek, paketli ekmek ve endüstriyel ekmek pazarının 10 milyon 677 bin 400 ton olduğunu, satış değerinin ise 21 milyar 508 milyon lira olduğunu söyledi. Ekmeğin, en çok tüketilen gıda maddesi olmasına karşın en sağlıksız koşullarda üretilen temel gıda maddesi olduğunun altını çizen İşler, “Ülkemizde mevcut 30 bin fırının çok büyük bir bölümünde gıda güvenliği ve hijyen standardı bulunmuyor. Fırınların üçte birinde ruhsat yok” dedi. Doruk Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Hasip Gençer ise, yılda ortalama kişi başına 150 kilo, günde ise yarım kilo ekmek tüketimi düştüğünü belirterek, “Bu kadar çok ekmek tüketen bir ülke olmamıza rağman, maalesef unlu mamüller sektörü gelişmişlik çizgisinin altında” dedi. Gencer, 2013’de ulaşıması hedeflenin 350 mağazada franchise düşünmediklerini dile getirerek, “Bu yatırımları grup olarak biz yapacağız” dedi. Komşufırın’da hedeflenen 350 mağaza sayısı ile 350 olan çalışan sayısının, 3 bine ulaşacağını açıklayan Gencer, mağaza başına 8-10 kişinin çalışacağını söyledi.