Güncelleme Tarihi:
ANTALYA'da 250 gramı 100 bin lira olan ekmeğin gramajı, Şubat ayının başında alınan gizli bir kararla 200 grama düştü. Ekmeğin satış fiyatında bir değişim olmadı. Böylece fırıncılar ekmeğe yüzde 20 zam almış oldu. Son zam geçen yıl Şubat ayında yapılmıştı.
Fırıncılar ekmeğin gramajı düşürülerek yapılan yüzde 20'lik zamma rağmen maliyet artışlarındaki yüzde 40'lık artış nedeniyle zararda olduklarını belirtti. Antalya Fırıncılar Odası Başkanı İsmail Necdet Akkoç ise yapılan zammın 2000 yılına ait olduğunu söyledi.
Kentte bulunan 100 ekmek fırınından 20'sinin önceki yıllarda ekonomik koşullar nedeniyle kapandığını belirten fırıncılar, ‘‘Kentimizde günde 600 bin ekmek üretiliyor. Bu üretimin 100 bini belediye fırınına ait’’ dedi. Fırıncılar 4'te bir kapasiteyle çalıştıklarını vurguladı.