Güncelleme Tarihi:
DSİ 21. Bölge Müdürlüğü'nden aldığı verilere göre, müdürlüğe bağlı Aydın, Denizli ve Muğla illerindeki baraj ve göletlerde geçen yıl 15 Temmuz itibariyle ortalama yüzde 75 olan doluluk oranı, bu yılın aynı döneminde genel olarak yüzde 63 olarak gerçekleşti.
Türkiye'nin en önemli barajları arasında yer alan Çine Adnan Menderes Barajı'nda 2013 Temmuz ayında yüzde 86 olan doluluk oranı, bu yıl aynı dönemde yüzde 48 gerçekleşirken, Denizli ilindeki Cindere Barajı yüzde 99 ile en yüksek doluluk oranına sahip baraj olarak kayıtlara geçti.
Göletlerin durumu
DSİ 21. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı göletlerde de geçen yılın temmuz ayına göre doluluk oranı yüzde 8 düşüş yaşandı.
Aydın'da bulunan Hıdırbeyli Göleti'nde geçen yıl temmuz ayında yüzde 95 olan doluluk bu yıl yüzde 90 gerçekleşirken, Denizli Tavas Göleti'nde geçen yıl yüzde 89 olan doluluk yüzde 78'e, Muğla Kazan Göleti'nde ise yüzde 59 olan doluluk bu yıl yüzde 32'e geriledi.
"Endişe edilecek durum yok"
Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, baraj ve göletlerdeki su seviyesindeki azalmanın, tarımsal sulamada sıkıntı yaratmayacağını belirtti.
Bu yıl yağışların yeterli geldiğini ifade eden Posacı, "Sadece Söke'de küçük bir sıkıntımız olmuştu ancak bu sıkıntı da aşıldı. Çiftçilerimiz sulamalarını yapıyor. Bu yıl için sorun yaşanmayacak" dedi.
Aydın, Denizli ve Muğla'daki baraj ve göletlerde 2013 ve 2014 temmuz ayları doluluk oranları şu şekilde: