EBK'dan 6 bin tonluk yeni ihale

Güncelleme Tarihi:

EBKdan 6 bin tonluk yeni ihale
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 17:31

Et ve Balık Kurumunun (EBK), 6 bin ton taze soğutulmuş karkas sığır eti için 22 firma teklif verdi. Firmalardan sadece 3'ü 6 bin tonluk etin tamamı için teklifte bulundu.

EBK'nın açtığı ve Et Balık Kurumu Malzeme ve İkmal Daire Başkanı Yusuf Gül'ün başkanlık ettiği ihalede, firmalardan ilk teklifler ve belgeler alındı.
Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğünde yapılan ihalede 22 firma teklif verdi. İhalede, 3 firma 6 kısmın (6 bin ton) tamamı için teklifte bulundu. Buna göre, Yılmazlar Et Gıda Tarım Hayvancılık Nakliye Turizm ve İnşaat Sanayi Ticaret Ltd. Şti, 6 bin ton et için 30 milyon 400 bin avro, Namet Gıda Sanayi Ltd. Şti. 29 milyon 700 bin avro, Ayvetsan Hayvancılık Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şti. de 26 milyon 850 bin avro tutarında teklif verdi.

İhalede teklif veren diğer firmalar ve teklif tutarları şöyle:

“-Burdur Güç Birliği Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. 3. kısım için 4 milyon 700 bin avro,
-Hacim Mimarlık Mühendislik İnşaat Ormancılık Ürün Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 3. kısım için 4 milyon 600 bin avro,
-World-Trade Sa ilk 4 kısım için 19 milyon 900 bin avro,
-MB Food/S 5. Ve 6. kısım için 10 milyon 400 bin avro,
-Ram Dış Ticaret A.Ş. 5. kısım için 5 milyon 400 bin avro,
-Ada Avrasya Et Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 5. kısım için 4 milyon 300 bin avro,
-Öztürk Döner Production, 1. kısım için 4 milyon 500 bin avro,
-Bakanlar Besicilik Hayvancılık Toptan Et Ltd. Şti. 3. kısım için 5 milyon 90 bin avro,
-Göktaşlar Et Ürün Yan Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 1. kısım için 5 milyon avro,
-Yadex International, 3 kısım için 4 milyon 550 bin avro,
-Tayyip Madencilik İnşaat Nakliye San. ve Tic. A.Ş. 1. ve 3. kısım için toplam 9 milyon 100 bin avro,
-Dituria-S, 3. ve 4. kısımlar için toplam 9 milyon avro,
-Taşpi Gıda Dağıtım Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 4. kısım için 4 milyon 900 bin avro,
-KHS İnşaat Makine ve Tarım Ürünleri Gıda Hayvancılık Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ. 4. 5. ve 6. kısımlar için 13 milyon 200 bin avro,
-Kalanta İçecek Gıda Enerji Sanayi Ticaret Ltd. Şti. ilk 3 kısım için 13 milyon 200 bin avro,
-4 A Hayvancılık Taahhüt Gıda İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 5. kısım için 4 milyon 750 bin avro,
-Başerler Et ve Gıda Madencilik Sanayi Tic. Ltd. Şti. 5. kısım için 4 milyon 500 bin avro,
-Macro Group Handels 4. ve 5. kısımlar için toplam 9 milyon 500 bin avro,
-Aytaç Handels, 3. ve 6. kısımlar için 10 milyon avro.”
İhale komisyonu ilk teklifleri aldıktan sonra, ikinci teklifler için ihaleye ara verdi.
Komisyon, ihale şartnamesi gereği, yeterlilik belgeleri uygun olan firmaların ikinci tekliflerini alacak.

ET İTHALATININ YAPILACAĞI ÜLKELER

Öte yandan, söz konusu et ithalatı, Estonya, Litvanya, Letonya, Macaristan, Almanya, Avusturya, Birleşik Krallık (İngiltere), Belçika, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İrlanda, İspanya, İsveç, Malta, İtalya, Lüksemburg, Portekiz, Polonya, Yunanistan, Slovakya ve Slovenya'dan ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma Kontrol Genel Müdürlüğü'nün izin vereceği diğer ülkelerden yapılacak.

İthal edilecek karkas et, yüksek besi randımanlı, azami 30 aylık, Angus, Hereford, Simmental, Charolais, Limousin, Belçika mavisi ve Brown Swiss ırkı ve melezleri olan erkek sığırlardan elde edilecek. Avrupa Birliği karkas sığır eti sınıflandırmasına göre üretilen karkas etler, en düşük R kalitede, yağlılık sınıflandırmasına göre de en düşük 3. kalite olacak ve beher karkas ortalaması 250-450 kilo arasında bulunacak.

Kesimi yapılacak sığırlar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca görevlendirilen veteriner hekim tarafından sağlık muayenesi yapılacak ve uygun bulunan sığırların kesimine izin verilecek. Kesimler Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği elemanlarca denetlenmiş, denetleme sonucu teknik, sağlık ve hijyen şartları bakımından uygun bulunmuş, sadece sığır kesmek üzere resmi makamlarca ruhsatlandırılmış kombina veya mezbahalarda yapılacak.

Hayvanların kesimleri, EBK görevlileri nezaretinde İslami usullere göre Müslüman kasaplar tarafından yapılacak ve et üretiminin her aşaması ve yükleme kurum elemanları tarafından kontrol edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!