E-kolay'dan internet için ‘aydınlatma’ kampanyası

Güncelleme Tarihi:

E-kolaydan internet için ‘aydınlatma’ kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2002 02:08

Doğan Online, internet kullanımı konusunda kafalardaki tüm soru işaretlerini gidermek için yeni bir hizmet başlattı. Doğan Online'ın 478 0 478 numaralı İnternet Yardım Hattı'nı arayan herkes, E-kolay abonesi olsun olmasın, chat'ten, ICQ'ya, mesajlaşmaktan, internet güvenliğine kadar her konuda bilgi alabilecek.

SATANİZM gibi marjinal akımların gençler üzerindeki etkisi konusundaki tartışmalarda sık sık internet ve sanal sohbet (chat) gündeme gelirken Doğan Online, tüm internet kullanıcılarının kafalarındaki soru işaretlerini gidermek için yeni bir hizmet başlattı. Doğan Online'ın 478 0 478 numaları çağrı merkezi telefonları artık, E-Kolay abonesi olsun olmasın, herkesin internetle ilgili sorularına yanıt verecek.

İnternet Yardım Hattı adıyla verilen hizmeti ailelerin, gençlerin, internet kullanan herkesin bilinçlenmesi için vermeye başladıklarını belirten Doğan Online Genel Müdürü Tamer Özmen, ‘‘Çağrı Merkezi operatörlerimizin hepsi internet konusunu son derece iyi bilen ve nitelikli insanlar. Onları, bu yardım hattı üzerinden ne tür soruların gelebileceği ve bu sorulara ne tür yanıtlar verilmesi gerektiği konusunda da bilgilendirdik’’ dedi.

Doğan Online'ın çağrı merkezini arayan herkes, chat nedir, chat'da dosya transferi nasıl yapılır, internette en son girilen sayfalar nedir, insanlar birbirlerine nasıl mesaj yollarlar, ICQ nedir, internette güvenlik konusunda nelere dikkat edilmeli gibi çok sayıda aydınlatıcı bilgiye ulaşacak.

Doğan Online Genel Müdürü Tamer Özmen, bu konuda şunları söyledi: ‘‘Ülkemizde son günlerde yaşanan intihar olayları hepimizi, eğitim sistemimizi, aile yapımız gibi bir çok konuyu tekrar sorgulamaya ve gözlemlemeye itti. Bazı grupların internet üzerinden chat'leştiği, sitelerde buluştuğu ortaya çıktı. Aileler haklı olarak bu duruma tepki gösterdiler. Benim burda dikkat çekmek istediğim nokta, çocuğumuz yanlış yönlendiren bir kitap okudu diye evimizdeki bütün kitapları yıkmıyoruz, aynı şey internet içinde geçerli, bu geniş dünyada yanlış kapılarda olabilir ama bunları engelemenin yollarıda büyük ölçüde mevcut. Biz e-kolay olarak hem üstün hizmet anlayışımız ile hemde teknolojinin sunduğu her türlü imkanı kullanarak ailelere elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz. Çünkü unutulmaması gereken konu, internet sayesinde çocuklarımız geniş ve değerli bir bilgi dağarcığına kolay ulaşma imkanı buluyorlar.’’


İnternet, çocukların gelişiminde önemli yol


İnternetin çağdaşlaşma için çok önemli bir yol olduğuna dikkat çeken Doğan Online Genel Müdürü Tamer Özmen, şöyle konuştu:

‘‘İnternet çocuklarımızın gelişmesi için çok önemli ve yararlı bir yol. Doğru kullanıldığı takdirde çocuklarımız dünyanın en iyi kütüphanelerine, en iyi okullarına, üniversitelerine istedikleri şekilde girip, ders notlarına kadar ulaşabilirler. Ödevlerini yapmak için, kolej imtihanlarına veya üniversite imtihanlarına hazırlanmak için milyonlarca lira değerindeki ansiklopedileri ve test kitaplarını almak yerine bu bilgilere internetten ulaşabilir, hatta test imtihanlarına dahi internet üzerinden girebilirler. Amerikada nüfusun % 50'den fazlası, Avrupada % 35'i internet ile içiçe yaşıyor. Ve devlet bu oranın artması için her türlü desteği gösteriyor. Bir çok okulda internet mecburi hale getirildi. Maalesef ülkemizde bu oran % 1.5'lar seviyesinde. Biz bu oranı arttırmak, internetin hem yetişkinlere hem çocuklarımıza ne tür faydalar sağladığını göstermek için çağrı merkezimizi tüm internet kullanıcılarına açtık. Akıllarına takılan her türlü soruyu müşteri hizmetleri görevlilerimizden öğrenebilirler.’’


E-Kolay'a abone olan internette güvenli


Doğan Online Genel Müdürü Tamer Özmen, ‘‘Bugün E-kolay bünyesi altında 1 milyonu aşkın üyemiz bulunmakta. Üyelerimizin daha huzurlu ve güvenli bir ortamda internet keyfini sürmeleri için teknolojinin tüm imkanlarını kullanıyoruz. Hem gizlilik prensibi çerçevesinde üyelerimizin özel bilgilerini çok hassas bir şekilde koruyor, hem de sohbet odalarımızda, oyun odalarımızda ahlaki değerlere ters düşen davranışlara izin vermiyoruz.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!