DYH: Bağlayıcı olmayan teklifler aldık, düşük bulduklarımızı eledik

Güncelleme Tarihi:

DYH: Bağlayıcı olmayan teklifler aldık, düşük bulduklarımızı eledik
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2010 00:00

Doğan Yayın Holding, her türlü işbirliğine yönelik gelişmelerin halen devam ettiğini, bu süreçte bağlayıcı olmayan tekliflerin alınıp, düşük olanların elendiğini açıkladı. “News Corp.’un teklifini geri çektiği”, “Doğan Grubu’nun medyadan tamamen çıktığı” gibi iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

DOĞAN Yayın Holding (DYH), satışla ilgili haber ve yorumlara açıklık kazandırdı. Konuyla ilgili olarak son günlerde artan spekülatif haber ve yorumlar üzerine yapılan açıklamada, Doğan Yayın Holding ve iştiraklerinin satışı da dahil çeşitli işbirliği olanaklarına yönelik görüşmelerin devam ettiği belirtilirken, bağlayıcı olan tekliflerin alındığı ve bunlar arasında düşük bulunanların elendiği belirtildi. DYH’den yapılan açıklamada, “Şirketimizin bir kısım varlıklarının satışı ile ilgili olarak çıkan haber ve yorumlar, spekülatif içerikte olup, gerçeği yansıtmamaktadır” denilirken, kamuoyunu ve özellikle de yatırımcıyı yanıltıcı içerikteki iddialara karşılık şu bilgiler verildi:

Çalışmalar devam ediyor

Şirketimizin ve bağlı ortaklıklarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak, şirketimize yeni ortaklar alınması ve/veya bağlı ortaklıklarımızdaki payların tamamen veya kısmen satılması, varlık satışı yapılması, hisse değişimi veya stratejik ortaklıklar kurulması da dahil olmak üzere, muhtelif işbirliği olanaklarının araştırılması konularında, teklifleri ciddi ve koşulları uygun bulunan kurumlar ile çalışmalar, danışman kuruluş (Goldman Sachs) refakatinde devam etmektedir. Mevcut durum
/images/100/0x0/55eab126f018fbb8f8909a6c
itibariyle kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek bir durum bulunmamaktadır.

Geri çekilen teklif yok

İlgi duyan çok sayıda kurumun, imzalanan gizlilik sözleşmesi kapsamında “bağlayıcı olmayan” teklifleri alınmıştır. Bağlayıcı olmayan tekliflerin alınmasının gerekçesi, önümüzdeki günlerde açılacak “veri odası” (due dilligence) sürecine, ciddi ve koşulları uygun olan alıcıların dahil edilmek istenmesidir. Bu kapsamda, News Corporation ile birlikte diğer bazı kurumlar, vermiş oldukları tekliflerin düşük bulunması ve koşullarının yeterli görülmemesi nedeniyle tarafımızdan sürecin dışında bırakılmıştır. Bu itibarla, News Corporation’ın teklifini geri çektiği şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Satışla sonuçlanmayabilir

Söz konusu süreç, şirketimiz varlıklarının/iştirak paylarının satışı ile sonuçlanabileceği gibi, yeni ortaklık/ortaklıklar kurulması ile de sonuçlanabilir. Gelecek “bağlayıcı” (nihai) tekliflerin hiç birisinin uygun bulunmayabileceği (herhangi bir satış olmayabileceği) ihtimalinin de, yatırımcılarımız tarafından göz ardı edilmemesi gerektiği düşünülmektedir. Bu itibarla, Şirketimizin medyadan tamamen çıktığı veya çıkacağı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

Şirket değerinin yüksekliği imasıyla spekülasyon yapılıyor

DYH ile ilgili haberlerde ayrıca, şirket değeriyle ilgili bir takım spekülasyonlar yapıldığına dikkat çekilerek şöyle denildi: “Bir yandan satışa sunulan varlıkların/iştirak paylarının değerinin yaklaşık 2 milyar dolar civarında olacağı, diğer yandan da şirketimiz ile bağlı ortaklıklarının İMKB’deki değerlerinin yüksek olduğu ima edilerek, satış değerleri üzerinde spekülasyon yapılmak istenmektedir. Hatırlatmak gerekir ki; global kriz ve vergi davaları ile ilgili süreçler öncesinde Şirketimizin İMKB’deki piyasa değeri Mayıs 2006’da 3.5 milyar dolar, Kasım 2007’de 3 milyar dolar civarındadır. Bu tarz haberler şirketlerimizin değerleri üzerinde spekülasyon yaratmaya yönelik olarak görülmektedir. Satış değerine ilişkin olarak medyada yer alan haberlere itibar edilmemesi gerek-mektedir.”

DYH’den iddialara yanıt

News Corporation teklifini geri çekmedi. Teklifin düşük bulunması ve koşullarının yeterli görülmemesi nedeniyle ikinci değerlendirme aşamasına alınmadı.
Şirketimizin ve bağlı ortaklıklarımızın, aleyhine yargı kararına bağlanmış olup da ödenmemiş bir vergi borcu bulunmuyor. Vergi cezaları ile ilgili olarak yerel ve yüksek mahkemeler nezdindeki yasal süreçler halen devam ediyor.
Şirketlerimizin değerinin aşırı şekilde yükseldiğine yönelik spekülatif yorumlar, geçmiş yılların değerleri ile karşılaştırıldığında hiçbir temele dayanmıyor.
Doğan Grubu’nun medyadan tamamen çıktığı yönündeki haberler de gerçeği yansıtmıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!