Duygulandı tam sayfa 'tebrik' etti

Güncelleme Tarihi:

Duygulandı tam sayfa tebrik etti
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 26, 2013 11:42

Vatan Computer'in sahibi Hasan Vatan, bugün gazeteye tam sayfa olarak verdiği Vestel'e tebrik ilanı için 'çok kısa sürede alınmış duygusal bir karar, arkasında ticari bir amaç bulunmuyor' dedi. Vatan, yapılan iyi şeylerin tebrik edilmesi gerektiğini düşündüğünü de belirtti.

Haberin Devamı

ekaplangil@hurriyet.com.tr

Vestel'in Manisa'daki tesislerinin belgesel kanalı National Geographic'teki dünyanın Mega Fabrikaları'nı tanıtan programında yer almasının ardından Vatan tarafından bugün tam sayfa verilen ilanda;Â

"Belgesel kanalı National Geographic'te 24 Mart Pazar günü yayınlanan Mega Fabrikalar programında Vestel Beyaz Eşya Fabrikası'nı seyretme şansım oldu ve bir Türk olarak büyük gurur duydum. Vatan Bilgisayar A.Ş. olarak her ne kadar beyaz eşya satmazsak ve Sayın Ahmet Zorlu'yu şahsi olarak tanımasam da bu gururu bizlere yaşatan başta Ahmet Zorlu olmak üzere tüm Vestel ekibini gönülden tebrik ediyorum. Darısı diğer firmalarımızın başına..." ifadelerine yer verildi.

 
ZORLU: ÃœLKEMÄ°ZÄ°N BAÅžARISI
Gazetede yer alan ilan sonrasında konuyla ilgili görüşlerini Hürriyet ile paylaşan Vestel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, duyarlılık gösteren Vatan'a teşekkür etti. Zorlu'nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Zorlu Grubu’nun amiral gemisi, Türk ekonomisinin lokomotif şirketlerinden Vestel’in National Geographic Channel'ın efsanevi Mega Fabrikalar belgesel serisine giren ilk Türk markası olmasından bizler de büyük bir mutluluk ve gurur duyduk. Bu başarı, Zorlu Grubu olarak sadece bizim başarımız değil, ülkemizin başarısıdır. Bu başarımıza hassasiyet gösteren, gururumuzu ve mutluluğumuzu paylaşan, telefonla, mektupla, e-mail ile bizleri tebrik eden tüm dostlarımıza teşekkürlerimizi sunarız. Duyarlılık göstererek gazete ilanı ile tebriklerini ifade eden Hasan Vatan’a da teşekkür ederiz."

Haberin Devamı

VESTEL İLE ÇALIŞMIYORUM

İlan üzerine görüştüğümüz Hasan Vatan, iyi şeylerin tebrik edilmesi gerektiğini Vestel ile çalışmadığı için ilanı gönül rahatlığıyla verebildiğini belirtti.

Ä°ÅžTE MEGA FABRÄ°KALAR LÄ°STESÄ°NE GÄ°REN O TESÄ°S

Vatan şöyle konuştu:

"Program muhteşemdi. Hem bu kadar büyük tesis yaparak bu kadar yüksek üretim adetlerine çıkması, aynı anda 14 bin kişinin çalışması hem de dünyaca ünlü bir kanalda böyle bir fabrikanın yer alması beni çok gururlandırdı. Vestel ile çalışsaydım yanlış anlaşılabilirdi ancak Allah'tan çalışmıyorum, beyaz eşya satışım yok. Ahmet Bey'i de sadece basından tanıyorum. Dolayısıyla bu ilanı rahatlıkla verebilmiş oldum. İyi yapılan şeyleri tebrik etmemiz gerekiyor. Başkalarını da özendirmek gerekir, diye düşünüyorum."

Haberin Devamı

DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI

Vatan daha önce de verimli işbirliği çalışmaları nedeniyle bir banka için reklam yoluyla teşekkür ettiğini ancak o ilanın bundan farklı bir yerde olduğunu söyledi. Bu ilanın tamamen duygusal hislerle verildiğini belirten Vatan, programı önceki gece gördüğünü dün talimat verdiğini ve bugün de yayınlandığını belirtti.

Duygulandı tam sayfa tebrik etti
Hasan Vatan'ın Hürriyet Gazetesi'nden yayımlanan tam sayfa ilanı

BİRLİKTE ÇALIŞMIYORUZ

Bayilik kanalıyla çalışan Vestel gibi büyük şirketlerin kendi fiyat politikaları olduğunu ancak kendilerinin daha indirimli satışlar yaptığını ifade eden Vatan, bu nedenle birlikte çalışma imkanlarının çok olmadığını bunu saygıyla karşıladıklarını da söyledi.

Haberin Devamı

"HENÃœZ GEZMEDÄ°M"

Saat 11.00 sıralarında görüştüğümüz Vatan, o saate kadar kendisini Vestel'den kimsenin aramadığını ancak arayacaklarına inandığını söyledi. Vatan Manisa'daki Vestel City tesislerini de henüz gezmediğini belirtti.

Avrupa’nın tek lokasyondaki en büyük fabrikası Vestel City’de 500’ün üzerinde markaya günde 76 bin ürün, yılda 15 milyon elektronik ve 7 milyon beyaz eşya üretiliyor. 1 milyon metrekareden geniş bir alan üzerine kurulan Vestel City'de 14 bin kişi çalışıyor.

National Geographic Channel’in Mega Fabrikalar belgesel serisine bugüne kadar Coca-Cola, Ferrari, Boeing, Jack Daniels, Lego, Ikea, Lamborghini gibi farklı sektörlerden 70’i aşkın global marka yer aldı. Seride Vestel elektronik ve beyaz eşya sektöründen belgesele seçilen ilk marka oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!