Düşler Akademisi’nin marifetli elleri iş başında

Güncelleme Tarihi:

Düşler Akademisi’nin marifetli elleri iş başında
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2013 00:00

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, engelli istihdamı konusunda herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirterek, “Bakanlık olarak, ‘Ben de Varım’ gibi sosyal sorumluluk projelerine yılda 23 milyar kaynak ayırıyoruz. Bunun 8 milyar lirası engelliler için” diye konuştu.

Haberin Devamı

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü’ne ilişkin, “Hiçbirimiz böbürlenmeyelim, gururlanmayalım. Bugün bu haldeyiz ama yarın ne halde olacağımızı bilemeyiz. ‘Her şeyi devlet yapsın’ anlayışı bitti. Herkesin durumdan vazife çıkararak ‘bu sorumlulukta ben de varım’ diyebilmesi lazım” dedi. Bakan Yıldırım, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Günü dolayısıyla Bakanlığın ‘Ben de Varım’ sosyal sorumluluk projesi kapsamında Vodafone Türkiye Vakfı çatısı altında yürütülen Düşler Akademisi bünyesinde istihdam edilen down sendromlu çocukları ziyaret etti.

DEZAVANTAJLI GRUPLAR

Down sendromlu çocuklarla birlikte kurabiye yapıp, perküsyon çalan  Yıldırım, Birleşmiş Milletler’in (BM) 21 Mart’ı Dünya Down Sendromlular Günü ilan ettiğini anımsatarak, “Bugünü seçerken de down sendromluların 21. kromozomu 3 taneymiş. Onun için 21 Mart günü seçilmiş. Aslında onların fazlası, bizim eksiğimiz var” diye konuştu. Hükümetin toplumda dezavantajlı gruplara yönelik, yasal ve sosyal işler yaptığını dile getiren Yıldırım, “Türkiye’de 2003 yılından önce bir yılda bütün sosyal destekler 1.4 milyar liraydı. Şu anda yerel yönetimlerin yaptıklarıyla birlikte yapılan sosyal destekler 23 milyar liradır. Bu sosyal desteklerin
8 milyar lirası engelliler için yapılıyor” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

BU KADAR HEYECANLANMADIM

Yasal düzenlemelerle engellilerle engelsizlerin aynı kulvarda yarışmasının da önüne geçtiklerine işaret eden Yıldırım, “Herkes kendi alanında eşit şartlarda yarışsın dedik. 30 binden fazla engelli vatandaşlarımızın kamuda iş bulmasını temin ettik. “Ben de Varım” projesi kapsamında 350 engelli vatandaşımız istihdam edildi” dedi. Yıldırım, bu tür projelerin, engellilerin hayattan zevk almalarına vesile olduğunu belirterek, “Ben havalimanı açılışı yaparken bu kadar heyecanlanmıyorum. Bu bizim için çok gurur verici bir çalışma” değerlendirmesini yaptı.

EMEKLİ OLUNCA PASTACI OLURUM

Bakan Yıldırım ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, programın ardından Düşler Akademisi’nde istihdam edilen çocuklarla birlikte kurabiye yaptı. Çocuklarla şakalaşan Bakan Yıldırım emekli olduktan sonra yapacağı iş için ise “Bu gerçekten çok zevkli işmiş. Emekli olduktan sonra birlikte pastane dükkanı açabiliriz” diye konuştu. Yıldırım, çocuklarla yaptığı kurabiyeleri basın mensuplarına ikram etti. Yıldırım, Akademi’de ritim dersine katılarak öğrencilerle perküsyonda da çaldı.

Haberin Devamı

Timuray: Sanatın gücü

VODAFONE Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray ise şöyle konuştu: “Nüfusumuzun yüzde 12’sini oluşturan ve sosyal yaşamda en temel haklarından faydalanamayan engelli bireyler, bizim için önemli bir odak noktasını oluşturuyor. Mobil iletişim teknolojilerini ve bu alandaki bilgi birikimimizi engelli bireylerin hizmetine sunduk. Düşler Akademisi’nde ise, sanat gibi güçlü bir aracı kullanarak, engelli bireylerimizin öncelikle kendi potansiyellerinin farkına varmalarını sağladık. Ardından onları topluma ve ekonomiye kazandırdık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!