Dünya Bankası'ndan 41.5 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bankasından 41.5 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hazine Müsteşarlığı, deprem yaralarının sarılması için Dünya Bankası'ndan ilk aşamada 41.5 milyon dolar bir kaynak geleceğini bildirdi. IMF Direktörü Michael Camdessus da, gönderdiği mesajda, ‘‘Türkiye'ye yardım için elimizden geleni yapacağız’’ dedi.

HAZİNE Müsteşarlığı, deprem zararlarının telafisi için Dünya Bankası'ndan ilk aşamada 41.5 milyon dolarlık bir kaynağın Türkiye'ye temin edileceğini açıkladı.

Hazine açıklamasına göre, deprem sonrası hasarın giderilmesi için sağlanabilecek finansman imkanlarına ilişkin olarak uluslararası kuruluşlar nezdindeki ilk temaslarda olumlu gelişmeler kaydedildiği belirterek, Dünya Bankası'ndan geçen yılki Adana depremi ve Batı Karadeniz sel felaketi sonrasında sağlanan kaynağın 41.5 milyon dolarının İzmit depremi için kullanılmasının banka tarafından uygun bulunduğu belirtildi.

Açıklamada, ‘‘41.5 milyon dolarlık kaynak kullanıma hazır olup daha sonra ihtiyaç duyulacak kaynağın temini konusunda banka ile çalışmalara başlanmıştır. Bu kapsamda, bir banka heyetinin sağlanabilecek gerekli yardım ve finansmanın tespit edilebilmesini teminen deprem bölgesini ziyaret etmesi beklenmektedir’’ denildi.

Ayrıca, deprem dahil doğal afetler konusunda Türkiye'ye daha önce kredi konusunda destek veren Avrupa Konseyi Sosyal Kalkınma Fonu ile yapılan temaslar sonucu, Fon'un çok kısa sürede kullanıma hazır olabilecek bir finansman imkanı sağlayacağı konusunda görüş birliğine vardığı belirtildi.

IMF'DEN DESTEK SÖZÜ

Uluslararası Para Fonu (IMF) Direktörü Michel Camdessus, depremden etkilenen Türk insanının acısını paylaştıklarını belirterek, ‘‘IMF Türk hükümetine bu felaketle başa çıkabilmesi için elinden geleni yapacaktır’’ dedi.

Camdessus, gönderdiği yazılı mesajda ‘‘Başbakan Bülent Ecevit ve çalışma arkadaşları bu elim krizle mücadele etmek için çaba ve yeteneklerini sarfederken, bizim, elimizden gelen her yardımı yapmak için hazır olduğumuzu bilmelerini isteriz. Bu arada onlar ve hayatlarını kaybedenler için dua ediyoruz’’ dedi.

IMF'nin Türkiye ile bir finansal destek temini konusunda bir ekonomik program üzerinde bir süredir çalıştığını hatırlatan Camdessus, ‘‘Hükümet, bizimle haziran ayında görüştüğü reformları, özellikle özelleştirme ve sosyal güvenlik reformu konuluranıdaki reformalarını gerçekleştirmek konusunda zaten göze çarpan ilerleme kaydetmiş durumdadır. Ayrıca hükümet ekonomik problemlerle başa çıkabileceğini de göstermiştir’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!