Dünya Bankası bu yıl ‘Hollywood açılımı’ yaptı salonları doldurdu

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bankası bu yıl ‘Hollywood açılımı’ yaptı salonları doldurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2010 00:00

Dünya Bankası-IMF’nin Yıllık Toplantıları’nda, katılımcıların projelere olan ilgisi ‘Hollywood açılımı’ ile sağlandı. Sosyal içerikli projelerin mesajları, ünlü oyuncular Pierce Brosnan ve Anne Hathaway ile top model Christy Turlington kanalıyla verildi.

DÜNYA Bankası ve Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Washington’da düzenlediği Yıllık Toplantılar dün başlarken, ilk günün en çok ilgi çeken konukları Hollywood yıldızları oldu. Karşılıklı binalarda çok sayıda konferansın yapıldığı toplantılarda, saatlerin çakışsa bile bu yıl konuklar seçim yapmakta zorlanmıyor. Çünkü Dünya Bankası’nın listesinde ekonomist ve hükümet yetkililerinin yanı sıra Hollywood yıldızları ve top modelin yer alması, özellikle sosyal içerikli programlara ilgiyi artırdı.

James Bond’lu toplantı

Dünya Bankası, kız çocuklarının eğitimine yönelik Nike Foundation’la ortaklaşa yürüttüğü “The Adolescent Girls Initiative” projesinin toplantısında konuşmacı olarak, Devil Wears Prada (Şeytan Marka Giyer) filmiyle ününü artıran Anne Hathaway ve top model Christy Turlington’a yer verdi. Banka, National Geographic’in hayvan göçlerine ilişkin yeni filmi için düzenlediği toplantı ise, ‘en ünlü James Bond’ karakteri olarak tanınan Pierce Brosnan ile birlikte yapıldı.

Finansal destek arayışı

Yürüttüğü sosyal içerikli projelere daha fazla finansal destek arayan bankanın, mesajlarını Hollywood yıldızları aracılığıyla yapması konuklar arasında da “büyük bir halkla ilişkiler başarısı” olarak yorumlandı. Anne Hathaway’in destek olduğu proje, savaştan çıkmış ve düşük gelirli ülkelerde yaşayan kız çocuklarının yaşam koşullarını düzeltmeyi hedefliyor.

Zoellick’in favori projesi

Nike Foundation’ın 20 milyon dolar destek sağladığı ve iki yıldır devam eden proje için Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, “Banka’da çalışmaya başladığımdan beri yürüttüğüm en iyi proje” değerlendirmesini yaptı. Zoellick, projedeki kız çocuklarının hikâyelerinden çok etkilendiğini ve resimlerini ofisine astığını belirterek, “Kız çocuklarına yatırım yapmak fakirlik zincirini kırmak için anahtar yöntem. İkincil eğitimde bir sınıf atlamaları bile gelecekteki maaşlarını yüzde 10 ila 20 arasında arttırabiliyor” dedi.

Brosnan’a kadınlar büyük ilgi gösterdi

GENİŞ bir film ve televizyon kariyeri bulunan ve popülaritesini çevirdiği James Bond filmleri ile artıran Pierce Brosnan’ın, katıldığı toplantıda, konukların çoğunluğunu kadınlar oluşturdu. National Geographic’in biyoçeşitliliğe ilişkin yeni filmi “Büyük Göçler”in gösterildiği toplantıda Brosnan, “Benim hayatım her zaman doğayla içiçe oldu. İnsan sağlığı, doğanın sağlığıyla bağlantılı. Soyu tükenme riskiyle karşı karşıya olan canlıları korumalıyız” dedi. Brosnan’dan sonra sahneye çıkan National Geographic CEO’su Tim Kelly ise “Kürsüye Pierce Brosnan’dan sonra çıkmam gerçekten haksızlık” diyerek, salonda kahkaha tufanı yarattı.

Hathaway: 12 yaşında sözlerimi esirgemezdim şimdi ‘tedirginim’

DEVIL Wears Prada (Şeytan Marka Giyer) filmiyle ününü pekiştiren Anne Hathaway, Dünya Bankası’nın projesi kapsamında destek verilen Bangladeşli bir kızın ağzından hikâyesini okudu ve daha sonra kendi çocukluğundan örnekler verdi. “Keşke 12 yaşımdaki halim burada olsaydı. Çok daha açık sözlüydüm” diyen Hathaway, “Ayrıca 12 yaşındaki halim Dünya Bankası’na hitaben konuşmaktan da hiç çekinmezdi. Bu çok tedirgin edici” diyerek izleyenleri güldürdü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!