Güncelleme Tarihi:
Açıklamada olası bir ithalatın, sektörde et üretiminin yanında, süt üretimini de olumsuz etkileyeceği belirtilirken, ithalata başvurmak yerine, üretimi arttırmanın denenmesi gerektiği ifade edildi. Açıklamada şu ifadeler yer verildi: “İthalat yoluyla kısa vadede et fiyatlarında meydana gelmesi beklenen düşüş uzun vadede fiyatlarda yeniden istikrarsızlığa sebep olacaktır. Kırmızı ette ithalatın kapılarını açmak üretimi zaten yeterli olan sektörümüzü, özellikle üreticilerimizi dar boğaza sokacağı aşikârdır.”
‘Et aynı satış fiyatı farklı’
KIRMIZI etin farklı fiyatlardan satıldığını ifade eden Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Bülent Tunç, tüketicilerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini söyledi. Ramazan ayında üretici bazında kırmızı et fiyatlarında 1.5 lira civarında artış olduğuna işaret eden Tunç, tüketimin artması nedeniyle daha fazla et üretildiğini anlattı. Şu anda 1.5 liralık fiyat artışıyla üreticinin ne zarar ne de kâr ettiğini dile getiren Tunç, “Bugün 35 liraya satılan aynı kıyma, 18 liraya da satılıyor. Tüketici bu yüzde 100’lük fiyat artışını görmezden gelip pahalıya kıymasını alırsa şikayet etmeye de hakkı olmaz” diye konuştu.Uygun fiyattan et ve kıyma satışının yapıldığına vurgu yapan Tunç , çoğu markette kıymanın kilosunun 18 ila 20 lira arasında satıldığını söyledi.