Dondurulmuş gıdaya TÜBİTAK onayı

Güncelleme Tarihi:

Dondurulmuş gıdaya TÜBİTAK onayı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Süperfresh markasıyla dondurulmuş gıda pazarında faaliyet gösteren Kerevitaş, dondurulmuş gıdanın taze sebzeden daha taze olduğu iddiasını TÜBİTAK'a yaptırdığı bir araştırmayla da kanıtladı.

Kerevitaş ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Bilimi ve Teknoloji Araştırma Enstitüsü tarafından yapılan ‘‘Dondurulmuş Gıdaların Besin Kompozisyonun Belirlenmesi’’ araştırmasında 8 gün boyunca buzdolabında saklanmış taze besinler ile dondurulmuş besinler karşılaştırıldı. Bunun sonucunda da dondurulmuş ürünlerin, manavdan satın alınan taze ürünlerden çok daha taze olduğu tespit edildi.

TÜBİTAK'ın hazırladığı raporda gıda maddelerinin korunmasında, gıdaların taze halde iken sahip oldukları fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik değişimlerin en aza indirilmesinin önemli olduğu belirtilerek şöyle deniliyor: ‘‘Meyve ve sebzelerin fazla miktarda su içermeleri bozulmaya yol açıyor. Bu nedenle suyun ortadan kalkması gerekiyor. Mikroorganizmaların gelişimlerini önlemek için sebze ve meyvelerin -18 derecede dondurularak depolanması gerekiyor. Gıdaların dondurularak saklanmasının kaliteyi en fazla koruyan yöntem olduğu belirlendi.’’

Dondurulmuş gıda da hiçbir katkı maddesi olmadığını belirten Kerevitaş Yönetim Kurulu Başkanı Osman Merzeci, ‘‘Gıdanın dondurulması o gıdanın içindeki suyun dondurulmasından başka bir şey değil. Böylece besinlerin vitamin, mineral ve protein kaybının en önemli sebeplerinden biri olan su kaybı engelleniyor. Bu da dondurulmuş gıdanın tüketiciye manav veya pazardaki sebze-meyveden çok daha taze ulaşmasını sağlıyor. Bu yöntemle 120 çeşit Superfresh dondurulmuş gıda üretiyoruz’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!