Dondurmaya Katar imzası

Güncelleme Tarihi:

Dondurmaya Katar imzası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2018 22:41

Yılbaşında Katarlı bir gruba yüzde 42’lik hissesinin satıldığı iddia edilen Mado’da satışın henüz gerçekleşmediği öğrenildi. Mado’nun sahiplerinden Atilla Kanbur, “Ön sözleşmeyi imzaladık. Ancak ‘Hem Türkçe hem de İngilizce imzalayalım, ihtilaflı konularda da Türkçe sözleşme geçerli olsun’ dedik. Satışa yakınız” dedi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 150 yıl önce Yaşar Pastanesi ismi ile Kahramanmaraş’ta dondurma üretimine başlayan ve sonrasında Mado (Maraş dondurması) markası ile ulusal ve uluslararası çapta mağazalaşmaya başlayan grubun Ocak 2018’de yüzde 42’sinin Katarlılara satıldığı kamuoyuna yansımıştı. Kahramanmaraş’a 2023’te düzenlenecek Expo’nun tanıtımı için Onikişubat Belediyesi’nin davetlisi olarak geldiğimizde, Mado’nun sahiplerinden Atilla Kanbur’la konuşma fırsatı bulduk.

DÜNYA MARKASI OLACAĞIZ

Satışın henüz gerçekleşmediğini söyleyen Kanbur, “Katarlı grup ile görüşmemiz devam ediyor. Bazı sorunlar yaşandı. Mado’nun değerlemesi için anlaştığımız firmalarla sıkıntılar oldu ve değiştirdik. İkinci bir şirket ile anlaştık. Onların da çalışmaları devam ediyor. Katarlılar ile ön sözleşme imzaladık. Bu süreçte sürecinde imzalayacağımız sözleşmelerin hem Türkçe hem de İngilizce olmasını istedik. İhtilaflı konularda Türkçe’nin geçerli sayılmasını talep ettik” diye konuştu. Neden böyle bir ortaklığa ihtiyaç duyduklarını sorduğumuz Atilla Kanbur, “Şirketin bir nakit sıkıntısı yok. Ancak Katarlı grupla ortalık yaparak dünyada daha güçlü hale gelmek istiyoruz. Katarlı firmanın ABD ve İngiltere’de çok fazla kafe tarzı yerleri var. Hedefimiz dünya markası olmak. Şu anda 26 ülkede faaliyetteyiz. Türkiye’de ise 400 noktadayız” dedi.

Dondurmaya Katar imzası

Haberin Devamı

KONUŞULAN RAKAM DÜŞÜK

Katarlılara satılması planlanan yüzde 42’lik hissenin değerinin ne kadar olduğunu açıklamayan Kanbur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim düşünceme göre konuşulan rakamlar ancak 30’da 1’imizdir. Yaptığımız sözleşmede bir avantajımız var yalnız. O zaman doları 2.6 TL’ye sabitlemiştik. Fiyatı da ona göre oluşturduk. Satış daha gerçekleşmiş değil ama satışa yakın olduğumuzu söyleyebilirim.” 

‘DANIŞMAN ŞİRKETE DİKKAT’

BU tip satışlarda şirketlerin seçtikleri danışmanlara dikkat etmesi gerektiğine dikkat çeken Mehmet Kanbur, “Anlaştığımız danışman şirketin satış sürecinde sahipleri değişti. Bizim anlaştığımız firma bir anda karşı tarafın yanında yer aldı. Bu da bizi rahatsız etti. Bu yüzden danışmanlık firmasını değiştirdik” dedi. 

Haberin Devamı

ABD’YE İLK ŞUBEYİ AÇACAĞIZ

ABD’de yapımı devam eden TÜRGEV’in yurt inşaatı esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme fırsatı bulduklarını belirten Mehmet Kanbur, “Yurt inşaatı devam ediyor. Cumhurbaşkanımız orada, ‘yurt tamamlanınca bir Mado açılmasını istiyorum’ dedi. Biz de yurt inşaatı tamamlanınca ABD’de ilk şubemizi açacağız. Ayrıca yine Cumhurbaşkanımızın isteği doğrultusunda ABD’de çeşitli yerlerde şubeleşmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

İLK MAĞAZA ‘CADDE’YE

BABALARININ geçmişte en büyük hayalinin İstanbul’da bir mağaza açmak olduğunu söyleyen Mehmet Kanbur, “Aksaray’da Yeraltı Çarşısı’nda Yaşar Dondrumacısı olarak bir yer açmak istiyordu. Ancak İstanbul’da bir yer açmak bize yani dördüncü kuşak temsilcilerine nasip oldu. İstanbul’da ilk yerimizi 1996’da Bağdat Caddesi’nde açtık. İkinci mağaza ise Bakırköy’de açıldı. Sonrasında ise daha franchise sistemini bilmezken bize geldiler. Biz de bu sisteme dahil olduk. Mağazalaşma sürecimiz devam etti” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!