Domuz gribi jel satışını yüzde 300 artırdı Pürel onayını aldı

Güncelleme Tarihi:

Domuz gribi jel satışını yüzde 300 artırdı Pürel onayını aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2009 00:00

Türkiye’de bugüne kadar 60 kişinin ölümüne neden olan domuz gribi, antibakteriyel jel satışlarını son iki ayda yüzde 300 artırırken, bu jeli üreten firmalar arasında da ‘etki’ yarışı başladı.

Domuz gribi ile birlikte antibakteriyel jel pazarına pek çok yeni firma girerken, merdiven altı üretim de hızla arttı. Sektörde yaşanan bu rekabette bir adım öne çıkmak isteyen Pürel’i Türkiye’de satışa sunan Çarmıklı Şirketler Grubu, ürünün domuz gribine karşı etkili olduğunu bilimsel olarak onaylattı.

İstanbul Üniversitesi

Antibakteriyel, fungisidal ve dermatolojik test raporları bulunan Pürel, bu raporlarına son olarak A/H1N1 virüsüne karşı etkisi ile ilgili raporu ekledi. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Viroloji ve Temek Ümmünoloji Bilim Dalı tarafından verilen anti-viral etkinlik raporunda “Yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda söz konusu dezenfektanın A/H1N1 virüsüne karşı etkin olduğu saptanmıştır” denilerek ürünün etkinliği bilimsel testlerle onaylandı.

Pazar lideri

Çarmıklı Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Osman Çarmıklı, şu açıklamayı yaptı: “Yüzde 95 payla pazar lideri konumunda olan Çarfarma-Pürel, bulaşıcı hastalıkların elden ele yaygınlaşmasında çok önemli ve kullanımı kolay bir ürün özelliği taşıyor. Su ve sabunun yanımızda olmadığı her an, kullanılabilecek bu ürün piyasada eczanelerde ve belli başlı marketlerde bulunuyor.”

Pazar yüzde 20 büyüdü, satışı 3.5 milyon dolar oldu

TÜRKİYE’de antibakteriyel ürünlerin kozmetik pazarının yüzde 10’unu oluşturduğunu kaydeden Çarfarma Genel Koordinatörü Semra Uçar, domuz gribiyle birlikte bu payın yüzde 50’ye yükseldiğini ve artışın devam edeceğini söyledi. Genel olarak bakıldığında Türkiye’de antibakteriyel el temizleme ürünleri pazarının yüzde 20 oranında büyüdüğünü aktaran Uçar, gelecek talebe göre yeni ürün gruplarının da piyasaya sürüleceğini belirtti. Uçar, pazarın 2010’da 25 milyon dolara ulaşacağını da sözlerine ekledi. Çarmıklı Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Osman Çarmıklı da satışların 3.5 milyon dolara ulaştığını bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!