Dolar yeniden yükselmeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Dolar yeniden yükselmeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 14:39

Dolar kurunda sabah görülen düşüş yerini yeniden yükselişe bıraktı. Doların yurtdışındaki hareketi ve içeride ısınan gündem kuru 1.64 TL'nin üzerine taşıdı. Dolar saat 14.30 itibariyle 1.6460 TL'ye kadar çıktı.

Haberin Devamı

Kur, sabah saatlerinde yurtdışındaki olumlu hava ile birlikte 1.6345 TL'ye kadar gerilemişti.

1.60'IN ALTI ZOR

Global Menkul Değerler Strateji Müdürü Gökhan Uskuay, dolarda öğle saatleri ile birlikte başlayan yükselişin siyasetteki yemin tartışmaları ile ilişkilendirilmemesi gerektiğini söyledi. Toplu istifa söz konusu olmadığı sürece piyasanın fazla bir tepki vermeyeceğini anlatan Uskuay, "Olay yargısal bi durum. O nedenle piyasayı birebir etkilemez" dedi.

Doların tüm dünyada değer kazandığını ve özellikle gelişmekte olan ülke para birimlerine satış geldiğini belirten Uskuay şöyle devam etti:

"Türkiye'deki yükselişin esas sebebi cari açık. Aslında şu anda turizm gelirleri ile TL'nin en güçlü olması gereken zaman. Fakat dolar yükseliyor. Bence yaz aylarını 1.60 TL'nin üzerinde geçiririz. Ancak FED önümüzdeki toplantılarda yeni bir parasal genişmeleye giderse dolarda o zaman düşüş yaşanabilir."

Haberin Devamı

EURO DÜŞÜYOR DOLAR YÜKSELİYOR

Yatırımcıların Yunanistan’da bugün başlayan kemer sıkma önlemleri oylamasına yönelik karamsar beklentiler içinde olması, doların euro karşısında yeniden değerlenmesine neden oldu.

Euro/dolar paritesi, Kuzey Amerika’daki işlemlerde 1.4265 seviyesine geriledi. Parite gün içinde, 1.4320 seviyesine kadar yükselmişti.

Finansal danışmanlık şirketi Rabobank’ın kur stratejisti Jane Foley, “Euro gün içinde dolar karşısında değerlense de, Avrupa’nın ortak para biriminin kritik oylama sonlanana dek yükseliş ivmesine girmesini beklemiyoruz” dedi.

İsviçreli banka UBS’in Araştırma Birimi’nin hazırladığı bir raporda, yatırımcıların endişelerinin yalnızca Yunanistan ile sınırlı olmadığı belirtildi. ABD Merkez Bankası’nın üçüncü parasal gevşeme paketini başlatmayacağı yönündeki beklentiler yüzünden, yatırımcılar dolar pozisyonlarını korumaya devam ediyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!