Dolar tarihi zirvesini yeniledi

Güncelleme Tarihi:

Dolar tarihi zirvesini yeniledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 09:18

OHAL kararı ardından tarihi zirveyi gören dolar/TL bu sabah 3.0640 seviyesinde işlem görüyor.

Haberin Devamı

Dolar/TL dün gece OHAL kararının açıklanmasının ardından tarihi zirve olan 3.0970'i gördükten sonra bu sabah saat 08.37'de 3.0640 seviyesinde işlem görüyor.

S&P'nin dün Türkiye'nin kredi notunu düşürmesi ardından sert yükselen dolar/TL, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından üç ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini açıklamasıyla tarihi zirveyi gördü."

"OHAL UYGULAMASI İYİ ANLATILMALI"

HSBC Türkiye Hazine Direktörü Fatih Keresteci sabah geçtiği notta, “OHAL uygulamasının doğru anlatılması halinde piyasa tepkisi dengeli hale gelebilir. S&P'nin not indirimi tek başına bir anlam ifade etmese de Moody's ya da Fitch'i tetikleyebileceği endişe piyasalarca olumsuz karşılandı. Türk mali piyasaları dün gün boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da işaret ettiği şekilde Milli Güvenlik Kurulu ve Bakanlar Kurulu toplantılarından gelecek açıklamalara odaklandı. Gün içerisinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz'ın açıklamalarında geçen Olağanüstü Hal (OHAL) ihtimaline temkinli bir şekilde yaklaştı. Güne 3.02-3.03 civarında dengelenerek başlayan Dolar/TL kuru, bu haber ile birlikte 3.05'li rakamlara yükseldi ve haberi beklemeye koyuldu. Akşam saatlerine doğru kredi derecelendirme kuruluşu S&P'den gelen sürpriz not indirim kararı piyasaların moralini bozdu. USDTRY kuru açıklamanın hemen ardından 3.09'lar ile tarihinin en yüksek seviyesini gördü. Gecenin ilerleyen saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında 3 ay süre ile yurdun tamamında OHAL uygulamasına geçileceği haberi, elektronik işlemlerde 3.10 seviyesine varan bir yükselişi de beraberinde getirdi” ifadelerini kullandı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!