Doğu’ya fabrikayı devlet yapacak

Güncelleme Tarihi:

Doğu’ya fabrikayı devlet yapacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2016 20:39

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, “Aldığı para bir işe yarasın, yoksa arada parça pinçik alınıyor, paralar kayboluyor” diyerek, çiftçiye çeşitli kalemlerde yıl boyunca yapılan destek yerine bu dönem yılda iki kez toplu destek verileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Yıldırım, partisinin dün Meclis grubunda, 2023’te 150 milyar dolarlık tarımsal üretime ulaşmayı hedeflediklerini kaydederek ihracat hedeflerinin de 40 milyar lira olacağını bildirdi.


Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde yeni cazibe merkezleri oluşturacaklarını, buralarda fabrikaları devletin inşa edeceğini, özel sektörün işleteceği fabrikaların ürünlerini yine devletin alacağını söyledi. Yıldırım, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde operasyonlar bitti. Şimdi ikinci adımı atıyoruz. Bu adım fiziki ve sosyal yenileme. Yeni cazibe merkezleri oluşturuyoruz, fabrikaları biz yapacağız, özel sektör işletecek, bu fabrikaların ürünlerini de yine biz alacağız” dedi.

Geçtiğimiz hafta yapılan Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda (EKK) bir dizi karar aldıklarını da vurgulayan Yıldırım, “Mali disiplinden vazgeçmeden ekonomiyi büyütecek tedbirler alıyoruz. Yatırım ortamının iyileştirilmesiyle ilgili ezber bozan düzenlemeler geliyor” dedi. Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın bu hafta Meclis’e getirileceğini söylediği Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Tasarı Taslağı, damga vergisi ve harçlar kanununda yatırımcının maliyetini azaltacak düzenlemelerin yanı sıra, yabancı işgücünün Türkiye’de çalışmasını kolaylaştıracak değişiklikler de içeriyor.

Haberin Devamı

Yıldırım, EKK kararları ve Yatırım Ortamının İyileştirilmesini sağlaması öngörülen düzenleme konusunda şunları da söyledi: “Yatırımcının hemen üretime geçeceği düzenlemeleri yapıyoruz. Prosedürleri oldukça ortadan kaldıracağız. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızla hükümet arasında anlaşmazlık kalsın da istemiyoruz. Yaşlı bakım aylığı ve engelli bakım aylıklarının kesilmesini ortadan kaldıracak. Düzenlemeyi Çalışma Bakanlığı yapıyor. Yakında Meclis’e gelecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!