Doğuş Otomotiv İcra Başkanlığı'na Bilaloğlu getirildi

Güncelleme Tarihi:

Doğuş Otomotiv İcra Başkanlığına Bilaloğlu getirildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2007 18:13

Kurumsallaşma çalışmalarına devam eden Doğuş Otomotiv’de yönetim değişikliği yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra CEO’luğu yürüten Aclan Acar, İcra Başkanlığı görevini Emir Ali Bilaloğlu’na devretti.

Doğuş Otomotiv’den yapılan yazılı açıklamada, süregelen kurumsallaşma çalışmalarına istinaden yönetimde değişim gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada, Emir Ali Bilaloğlu’nun Doğuş Otomotiv Genel Müdürü ve İcra Başkanı (CEO) olarak atandığı kaydedildi. Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra CEO’luğu yürüten Aclan Acar’ın, icra başkanlığı görevini Emir Ali Bilaloğlu’na devrettiği ifade edildi.

Açıklamada, 2004 yılından bu yana Doğuş Otomotiv çatısı altında yer alan Audi ve Porsche markalarının Genel Müdürlüğünü yürütmekte olan Bilaloğlu’nun,görevine 1 Haziran itibaren başlayacağına dikkat çekildi.

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, yönetim değişikliğinin kurumsallaşma yönünde önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de şirket liderlerinin öncelikli gündem maddelerinden biri, güçlü ve etkili bir yönetim kurulu oluşturulmasıdır. Kurumsal yönetişim anlayışı çerçevesinde icra ile denetimin ayrı kişiler tarafından yürütülmesi gerekir. Biz Doğuş Otomotiv’de bugün bu adımı attık.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!