‘Doğan Organik’e Avrupa’dan ödül

Güncelleme Tarihi:

‘Doğan Organik’e Avrupa’dan ödül
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2013 00:00

Avrupa Komisyonu himayesinde ilk kez düzenlenen ‘Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri Programı’nda 62 proje arasından Doğan Organik, KOBİ kategorisinde birinciliğe layık görüldü. Brüksel’de düzenlenen gecede, ödülü Doğan Holding Kurumsal İletişim Direktörü Rişe Özkan aldı.

Haberin Devamı

Avrupa Komisyonu himayesindeki Corporate Social Responsibility Europe (CSR) tarafından “İşbirliği, İnovasyon ve Etki” temasıyla ilk kez düzenlenen Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri Programı’nda Türkiye’den KOBİ kategorisinde birinciliğe layık görülen Doğan Organik Ürünler, Brüksel’de düzenlenen törenle ödülünü aldı.
Türkiye’de Avrupa ile eşzamanlı olarak Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (TKSSD) tarafından düzenlenen yarışmada, 62 proje arasından Doğan Organik Ürünler KOBİ kategorisinde birinci seçilmişti. Brüksel’de düzenlenen gecede Türkiye’yi temsil eden şirket, 29 ülkenin birincileri, proje ortakları, akademisyenler, KSS uzmanları, iş dünyası ve Avrupa Komisyonu üyelerinin olduğu bir topluluğa projeyi anlattı.

PLATFORM OLUŞTURULDU

Bu ödülü almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Doğan Holding Kurumsal İletişim Direktörü Rişe Özkan şunları söyledi: “Onursal Başkanımız Aydın Doğan’ın doğup büyüdüğü Kelkit’in sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak amacıyla 2002 yılında başlattığı proje kapsamında Doğan Organik Ürünler, çiftçi, kamu kuruluşları, danışmanlar, uluslararası sertifikasyon ve kontrol kuruluşu, yükseköğrenim kurumları ve gıda/perakende sektörü temsilcilerinden oluşan bir platform oluşturdu. İşbirliğimizdeki yenilikçi yaklaşımın sonuçlarını bu törende paylaşmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Türkiye’nin tarım ekonomisi için sürdürülebilirliğini kanıtlamış bir model olan Doğan Organik Ürünler’in Kelkit Girişimi’nin Avrupa Komisyonu tarafından ödüle layık görülmesi gurur verici.”

EN İYİ UYGULAMALAR

Avrupa Komisyonu Sanayi ve Girişimcilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Antonio Tajani, ödül alan projelerin Avrupa’nın en iyi sosyal sorumluluk uygulamaları olduğunu, sosyal sorumluluğa stratejik yaklaşımın şirketler için rekabette üstünlük sağladığını, ekonomik kriz yüzünden  oluşmuş güvensizliği aşmada çok önemli olduğu belirtti.

Haberin Devamı

İlham kaynağı olacak projeler

ÖDÜL kazanan 60 projenin detayları, Avrupa KSS Ödül programı tarafından hazırlanan Altın Kitap’ta da yer aldı. (www.europeancsrawards.eu) Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği (CSR Europe) Yönetim Kurulu Başkanı Celia Moore “Bundan sonraki adımımız kazanan ortaklıkları yüceltmek ve onların başka yerlerde uygulanmasını sağlamaktır. Bu bağlamda Altın Kitap’ta incelediğimiz projeler, yeni ortaklıklar için ilham kaynağı olacak, şirketleri cesaretlendirecek” dedi. Yarışmanın büyük şirketler kategorisinde ise Türkiye’den Bilim İlaç Toplum Gönüllüleri birinciliğe layık görüldü.

Haberin Devamı

En büyük organik süt üreticisi

KELKİT ve çevresini organik süt ve besi hayvancılığının merkezi haline getirmek amacıyla 2002 yılında kurulan Doğan Organik, bugün Kelkit Organik Süt Sığırcılığı İşletmesi’nde 100’e yakın çalışan, bölgede 80’i bitkisel üretim, 20’si hayvancılık yapan 100 sözleşmeli çiftçi ailesi ile faaliyet gösteriyor. 1400 adedi işletme, 1500’ü sözleşmeli çiftçiler tarafından beslenen toplam 2900 sertifikalı hayvandan ürettiği yıllık yaklaşık 10 bin ton süt ile Doğan Organik Ürünler, Türkiye’nin en büyük organik süt üreticisi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!