Doğan Medya Grubu'ndan teknolojiye dev yatırım

Güncelleme Tarihi:

Doğan Medya Grubundan teknolojiye dev yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

DOĞAN Medya Grubu (DMG) İstanbul Hadımköy'de Avrupa'nın en büyük ve modern baskı merkezini kurdu. DMG, bu merkez için baskı makinelerinin Rolls-Royce'u olarak bilinen Alman MAN-COLORMAN makineleri için anlaşma imzaladı. DMG Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, ‘‘Yakaladığımız dünya standartlarındaki kaliteyi titizlikle sürdürüyoruz’’ dedi.

DOĞAN Medya Grubu, Türkiye'de bir ilke daha imza atarak, İstanbul Hadımköy’de Avrupa'nın en büyük ve en modern baskı merkezini kurdu. Bu baskı merkezinde kullanılacak olan ve gazete baskı makinelerinin Rolls-Royce'u olarak nitelenen teknoloji harikası Alman MAN-COLORMAN makineleri için anlaşma, Almanya'nın Augsburg Kentinde yapıldı.

MAN Roland firmasının dev fabrikasındaki imza törenine, MAN Roland Yönetim Kurulu Başkanı Gerd Finkbeiner ve Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'ın yanı sıra, Doğan Media International Genel Müdürü Bülent Zarif, MAN Satış Departmanı Başkan Yardımcısı Peter Kuisle, Pazarlama Müdürü Thomas Hauser, Bölge Satış Müdürü Gregory K. Harabin ve Proje Müdürü Cüneyt Tuzcu katıldılar.

Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de bir ilke daha imza attıklarını belirterek, ‘‘Gazete baskı ve insert makinalarına yaptığımız yeni yatırımlarla kapasitemizi artırdığımız gibi, yakaladığımız dünya standartlarındaki kaliteyi de titizlikle sürdürüyoruz. Doğan Grubu olarak bundan büyük gurur duyuyoruz’’ dedi. Haber üretimi ve baskı kalitesine büyük önem verdiklerini, bunun için de iki yıl önce bu alanda ek yatırımlar yapma kararı aldıklarını ifade eden Yalçındağ, iki yıl içinde Ankara, İzmir, Adana, Antalya ve Trabzon DPC baskı merkezlerini kurduklarını, şimdi de İstanbul'da 6. baskı merkezini tamamlamak üzere olduklarını söyledi.

TEK BASKI MERKEZİ

Doğan Medya Grubu, bünyesindeki gazeteleri ayrı matbaalar yerine tek bir baskı merkezinde basma stratejisi ile önemli tasarruf yaptıklarına dikkat çeken Yalçındağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘‘İstanbul'da kurulan ve Avrupa'nın en büyük matbaası olan yeni tesisimizde, Doğan Grubu'nun, İstanbul'da ayrı yerlerde basılan günlük ve haftalık gazetelerinin baskısı, tek bir çatı altında gerçekleştirilecektir. Aldığımız ek yatırım kararları çerçevesinde, İstanbul-Bahçeşehir'deki baskı merkezine konacak makineler için, baskı sektöründe kendini kanıtlamış ve bu sektörün lideri durumunda olan Alman MAN Roland firması ile anlaşmaktan büyük memnunluk duydum. Aldığımız MAN-COLORMAN baskı makineleri, Avrupa'da da yüksek tirajlı gazetelerin yeni yeni kullanmaya başladıkları ve en son teknoloji ile üretilmiş baskı makineleridir. Böylece Doğan Medya Grubu olarak Türkiye'ye en son teknolojiyi getirmiş olduk. Hep birlikte bunun gururunu yaşıyoruz. Doğan Medya Grubu olarak önümüzdeki yıllarda da sektörümüzde hep öncü olmaya ve ilklere imza atmaya devam edeceğiz.’’

Tarihi müzede imza töreni

Doğan Medya Grubu'nun İstanbul'daki yeni baskı tesisleri için alınan MAN-Roland makinalarının imza töreni Almanya'nın Augsburg kentindeki MAN fabrikalarının ortasında bulunan tarihi müzede yapıldı. Görkemli törende makinaların satış anlaşmaları Doğan Medya Grubu adına Başkan Mehmet Ali Yalçındağ ile MAN-Roland adına Yönetim Kurulu Başkanı Gerd Finkbeiner imzaladı. Törende, Doğan Media İnternational Genel Müdürü Bülent Zarif (oturanlardan soldan 1.) MAN Roland Bölge satış Müdürü Mick Ziegler (oturanlardan en sağdaki), MAN Proje Müdürü Cüneyt Tuzcu ) ayaktakilerden soldan 1.), MAN Satış bölümünden Thomas Hauser (ayaktaki grupta ortada) ve İntergrafiker Türkiye sorumlusu Aldis Spurdzins (ayaktakilerden en sağdaki) hazır bulundular.

MAN: Doğan Medya Grubu Türkiye'de sektör lideri

MAN Roland Yönetim Kurulu Başkanı Gerd Finkbeiner, DMG Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ'ı, tercihlerini MAN makineleri için yapmalarından ötürü kutladı ve Türkiye'de Doğan Grubu ile çalışmaktan büyük memnunluk duyduklarını söyledi. Türkiye'yi ve özellikle medya sektörünü uzun süredir çok yakından izlediklerini ifade eden Finkbeiner, Doğan Grubu'nun, günlük ve haftalık gazeteleri, dergileri ve diğer yeni medya aktiviteleriyle sektöründe tartışmasız Türkiye'nin lideri durumunda olduğunu belirtti. Finkbeiner, Doğan Grubu'nun, tesislerini en son teknoloji ile üretilen MAN makineleri ile yenileyerek, baskı sektöründe de liderliğini sürdürdüğünü kaydetti.

Finkbeiner, Doğan Medya Grubu'nun Alman Burda, İtalyan Rizzoli, Amerikan CNN, Compaq, Microsoft ve Egmont gruplarıyla yaptığı ortaklıklarla, artık ulusal değil, birkaç yıldır uluslararası bir medya kuruluşu olduğunu söyledi. Sektörlerinde lider olan Doğan Medya ile MAN Roland arasındaki işbirliğinin, gelecek için çok önemli bir sinyal oluğuna dikkat çeken Finkbeiner, ‘‘İstanbul'daki ilk makinenin dönmesini heyecanla bekliyoruz. Okurlar o gün çok daha kaliteli, en son teknoloji ile basılmış bir gazetenin farkını yaşayacaklar’’ dedi.

MAN Roland, baskı makinalarında öncü

MAN Roland Druckmaschinen şirketi, dünyanın en büyük baskı makinesi üreticilerinden biri. Merkezi Almanya'nın Offenbach Kenti'nde bulunan MAN Roland'da 10 bin kişi çalışıyor. Yıllık satışı ise yaklaşık 1.8 milyar Euro. Şirket, hem basın, hem de ambalaj sanayii için web ve sheetfed offset baskı yapan makineler ve dijital baskı sistemleri üretiyor. Şirket küçük ölçekli matbaalar için basit baskı aletleri, hem de milyonlarca adet basan gazeteler için dev sistemler üretiyor. Dünya çapında satış ve hizmet ağı bulunan MAN Roland, ayrıca baskı için gerekli her türlü aksesuarı ve lojistik desteği sağlıyor. Gazete baskısı ve broşür, katalog, dergi gibi kaliteli baskılarda kullanılan web offset baskı makineleri, Almanya'nın Augsburg Kenti'nde üretiliyor. MAN Roland, merkezi Münih'te olan MAN AG'nin bir yan kuruluşu. Dünya çapında aktif olan MAN Grubu, ticari araç, mühendislik ve endüstriyel ürün ve hizmet sağlıyor. Dünya çapında 70 bin çalışanı bulunan MAN'ın yıllık satışları 14 milyar dolar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!