Doğalgaz zammına tepki

Güncelleme Tarihi:

Doğalgaz zammına tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2006 16:33

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova, doğalgaza yapılan zamla ilgili olarak, “Hepimizin, tekstil zirvesinden çıkacak çözüm kararlarını beklediği gün yapılan doğalgaz zammı ile karar mercilerinin dertlerimize ne ciddiyetle eğildikleri apaçık ortadadır” dedi.

Yeşilova, yaptığı yazılı açıklamada, bugünden itibaren konutlarda kullanılan doğalgaza yüzde 5.01, sanayide kullanılan doğalgaza ise yüzde 5.68 oranında zam yapıldığını hatırlattı.
Sanayicinin içinde bulunduğu trajik durumu bugüne kadar her platformda anlattıklarını dile getiren Yeşilova, şunları kaydetti:
“Sanayicinin durumuyla ilgili Türkçe raporlar hazırlayıp hükümete ulaştırmamıza rağmen, hala doğalgaza zam yapılıyorsa, ya hükümet olaylara hakim değil, tedbir alamıyor ya da biz sanayiciler dertlerimizi Türkçe olarak anlatamıyoruz. Acaba hangi dilden konuşmalıyız?
Hepimizin, dün akşam Ankara'da yapılan tekstil zirvesinden çıkacak çözüm kararlarını beklediği gün yapılan doğalgaz zammı ile karar mercilerinin dertlerimize ne ciddiyetle eğildikleri apaçık ortadadır. Bu gidişle son 10 ayda 300 bin kişinin işten çıkarıldığı tekstil sektörünün yanı sıra tüm sektörlerde büyük bir istihdam düşüşü yaşanması ve işsizliğin yüzde 15'lerin üzerine çıkması söz konusu olacaktır.”

Ali İhsan Yeşilova, Türk sanayicisinin uluslararası alanda gittikçe zayıflayan rekabet gücünün, doğalgaz zammıyla büyük bir yara daha aldığını savundu. Yurtiçindeki girdi maliyetlerinin yüksekliğinin sanayiciye yapılan kötülük olduğunu, bu kötülüğü sanayiciye, rakiplerinin bile yapamayacağını öne süren Yeşilova, “Ne yazık ki Türk ekonomisi gelecekle ilgili olumlu beklentilerini tüketmek üzeredir. Acı da olsa bu görüşlerimizi kamuoyumuzla paylaşmak durumundayız” görüşünü dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!