Diren, bardak bardak şarapla 10 trilyona ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Diren, bardak bardak şarapla 10 trilyona ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Bundan 40 yıl önce bardakla şarap satarak işe başlayan Tokatlı Diren Ailesi, bugün modern tesislerinde ürettikleri meyve suyu ve şaraplarla yaklaşık 10 trilyon liralık ciro gerçekleştiriyor.

Aylık Capital Dergisi'nde yer alan habere göre, Diren Ailesi'nin sahibi olduğu Dimes, başta Karadeniz olmak üzere, meyve suyu üretiminde tüm Türkiye'de önemli bir paya sahip. Dimes'in ilk üretim tesislerinin temeli ise Diren Ailesi'nin evlerinin bahçesinde atılmış. Dimes'in Genel Müdürü Ali Rıza Diren, Dimes'in kuruluş öyküsünü şöyle anlatıyor:

‘‘Dimes, babamız Mustafa Vasfi Diren tarafından kuruldu. Babam, 1958 yılında Tokat'ın Çay Mahallesi'ndeki evimizin bir odasını yıkıp, şarap havuzlarına dönüştürerek şarapçılığa başladı. Biz 7 kardeşiz. O dönemde babamla birlikte ürettiğimiz bu şarapları, Dörtnal isimli bir meyhane açıp, orada satmaya başladık. Dörtnal, aynı zamanda bizim piyasaya çıkarttığımız ilk şarabın da markası oldu. Bu şarapları bardak bardak satarak ilk sermayemizi oluşturduk. 1960 yılında evin bahçesinde 60 ton kapasiteli bir şarap imalathanesinin temelini attık. Sonra evin 2 bin 500 metrekarelik arsasında her yıl yeni yatırımlar yaparak büyüdük. 1972'de evin bahçesindeki yeraltı depolarının tam kapasitesi 1100 tona ulaştı. Bundan sonra otomasyona ağırlık verdik. Meyve işleme tesislerini daha modernize ettik. Şu andaki tesislerimizin temelini ise 1985 yılında attık. 12 yıldır sürekli büyüyoruz.’’

PAZAR PAYI YÜZDE 10

Meyve suyu üretimine ise 1964 yılında başladıklarını söyleyen Ali Rıza Diren, şu anda piyasanın en az yüzde 10'unu elinde tuttuklarını belirtiyor. Diren, ‘‘Meyve suyu çeşitlerimizi artırmayı düşünüyoruz. Örneğin frenk üzümü, böğürtlen, ahududu gibi meyvelerin de üretimini artırıp meyve suyu üretmek istiyoruz’’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!