Direksiyon sallamak bile zor

Güncelleme Tarihi:

Direksiyon sallamak bile zor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2014 15:24

Zabıt katibi, cezaevi katibi, daktilograf, mübaşir ve şoför olmak zorlaştı. Adalet Bakanlığı, bu kadrolara atama yapacağı zaman kadro sayısının 10 ila 20 katı kadar adayı sözlü ve uygulama sınavına çağıracak.

Haberin Devamı

Zabıt katibi, cezaevi katibi, daktilograf, mübaşir ve şoför olmak zorlaştı. Adalet Bakanlığı, bu kadrolara atama yapacağı zaman kadro sayısının 10 ila 20 katı kadar adayı sözlü ve uygulama sınavına çağıracak. Adalet Bakanlığı Memur Sınav Atama ve Nakil Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren değişikliğe göre, mübaşir ve şoför kadrolarına yapılacak alımlarda; sözlü sınava, merkezi sınavda alınan puanlar esas alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının on katı kadar aday çağırılacak. Bir başka ifadeyle 100 mübaşir alınacaksa; mülakata, yazılı sınavı geçenler arasından 1000 kişi çağrılacak.

KATİPLİK DAHA DA ZOR!

Zabıt kâtipliği, cezaevi kâtipliği ve daktilograf kadrolarına yapılacak atamalarda ise yazılı sınadan sonra yapılan uygulama sınavına; kadro sayısının 20 katı kadar aday çağrılacak. Yani bu kadrolara 100 kişi atanacaksa; yazılı sınavı geçenler arasından 2000 kişi 'uygulama' sınavına çağrılacak.

Haberin Devamı

Uygulamalı sınavda başarılı olanlar arasından doğru kelime sayısı esas alınmak kaydıyla en fazla doğru kelime yazan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı kadar aday sözlü sınava çağırılacak. Bir diğer ifadeyle uygulama sınavını geçen adaylar içinden de, 100 kişilik kadroya, 300 kişi mülakata alınacak.


PEKİ NE YAZACAKLAR?

Yönetmeliğin uygulama sınavına ilişkin maddesi de şu şekilde değiştirildi:

“c) Uygulama sınavından en az bir hafta önce Bakanlık internet sitesinde ilan edilecek yazılı metinler arasından, sınav sırasında her bir grup için komisyon tarafından çekilecek kura sonucu belirlenen ve adaylara yazılı olarak verilen bir metinden daktilo veya bilgisayar ile üç dakikada yanlışsız en az doksan kelime yazmak, (bu bende göre yapılacak uygulamalı sınavda başarılı sayılabilmek için; verilen metne sadık kalınıp kalınmadığına, yanlış yazılan kelime sayısı ile yazı içerisindeki kelime ve cümle tekrarları nedeniyle metnin anlam bütünlüğünün bozulup bozulmadığına dikkat edilir. Bu işlem yapılırken yanlış yazılan kelime sayısının toplam yazılan kelime sayısına oranının yüzde kırktan fazla olması halinde yazılan metnin anlam bütünlüğü şartını taşımadığı kabul edilir.)”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!