Dimes Meyve Suyu 50 yılda dünyada ilk 10’a girdi

Güncelleme Tarihi:

Dimes Meyve Suyu 50 yılda dünyada ilk 10’a girdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2008 00:00

DİMES Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Diren, 50 yılda 65 ülkeye ihracat yapan bir marka haline gelerek Türk ekonomisine büyük katkılar sağlayan firma olmaktan onur duyduklarını bildirdi. Türkiye’nin ilk meyve suyu üreticisi ve markası olan Dimes, 50’nci yılını, ihracat yaptığı 65 ülkeden 25’inin bayilerinin de katıldığı geniş bayi katılımıyla Çeşme’de kutladı.

65 ülkeye ihracat

Ali Rıza Diren, törende şöyle konuştu: "50 yılda 65 ülkeye ihracat yapan bir marka haline gelerek Türk ekonomisine büyük katkılar sağlayan firma olmaktan onur duyuyoruz. 50’nci yılımızda diğer tüm alanlarda olduğu gibi ihracatta da istikrarlı bir büyüme sergiledik. Şu anda toplam satış hacmimizin yüzde 20’sini ihraç etmekteyiz. Dünyada toplam 1800 meyve suyu fabrikası arasında üretim, kapasite ve kalite açısından ilk 10 arasındayız. Tüm dünyada kabul gören uluslararası marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir marka olarak, 2010 itibariyle toplam üretimin yüzde 50’sini ihraç etmeyi ve 100 ülkeye ihracat yapmayı hedefliyoruz."

Yılda 400 bin fidan

Dimes Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü İlhan Can ise, her yıl ortalama 400 bin adet Tarım Bakanlığı sertifikalı meyve fidanı yetiştirdiklerini dile getirdi. Şirketin eski yönetim kurulu başkanı Orhan Ziya Diren de, kurumlarının 60 bin kişilik istihdam kapasitesi ile Türk ekonomisine katkısını artırarak devam edeceğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!