‘Dijitalleşme merkezde olmalı’

Güncelleme Tarihi:

‘Dijitalleşme merkezde olmalı’
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2019 08:30

Türk sanayisinin dijital dönüşümüne katkı vermeyi amaçlayan İstanbul Sanayi Odası (İSO), ‘İSO Dijital Dönüşüm Ofisi Lansmanı ve Sanayide Dijital Dönüşümün Kilometre Taşları’ paneli düzenledi.

Haberin Devamı

İstanbul Kalkınma Ajansı katkılarıyla ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ev sahipliğinde düzenlenen, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri ile çok sayıda sanayi firması temsilcisinin katıldığı panelde, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Oğuzhan Aygören moderatörlüğünde Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık, GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy ve İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi ve CTECH Bilişim Teknolojileri Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Faruk Sarı görüşlerini paylaştı.

Yeni sanayi çağına hazır olmak ve sanayicileri bilinçlendirmek konusunda birçok etkin çalışma yaptıklarını vurgulayan İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Sanayi şirketlerinin dijitalleşmesi yolunda verilen hizmetler kapsamında, bu alanda ürün ve hizmet sunan yerli tedarikçilerin tespit edilmesi ve bu firmalar ile işbirliklerinin oluşturulmasına da çalışıyoruz. Bu çerçevede İSO olarak dijital dönüşümün sanayi uygulamaları alanlarında faaliyet gösteren teknoloji firmalarımızı İSO’nun Teknoloji İş Ortağı olmaya davet ediyoruz. Bütün bu gelişmeler ve yaptığımız çalışmalar çerçevesinde şunu net bir şekilde ifade etmek gerekir ki; dijital devrime dayanan yeni sanayileşme perspektifi, artık kalkınma stratejimizin merkezinde yer almalıdır. Teknolojide tüketici değil, üretici konumda olmamız kaçınılmaz. Başkalarının geliştirdiği teknolojiye bağımlı olarak kalkınan bir ülke modeli olmadığını hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!