Güncelleme Tarihi:
Platform çatısına Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), Türkiye Bilişim Vakfı (TBV), Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) ve Elektronik Cihazlar İmalatçıları Derneği (ECİD) katıldı.
Digital Türkiye Platformu’nun başkanlığını üstlenen TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı, devletin, bilgi, iletişim ve elektronik sektörünün stratejik önemini yeterince kabul etmediği görüşünden yola çıktıklarını söyledi. Eczacıbaşı, platformdaki kuruluşların kendi iç bağımsızlıklarını koruyarak, belirli konularda ortak hareket edecekleri bir mekanizma ve işleyiş çerçevesi oluşturulmasını sağladıklarını kaydetti. Eczacıbaşı, “Platformun kurucu üyesi örgütlerin başkanlarından oluşan ‘Dijital Türkiye Platformu Başkanlar Kurulu’ üç ayda bir toplanarak platformun üst düzey karar alma organı olarak hareket edecek” dedi.
Özel sektörde tek muhatap
TÜBİSAD Başkanı Turgut Gürsoy da, Türkiye’nin geleceği için bilişimin en stratejik sektör olduğunu belirterek, sektörün gelişmesine yönelik çalışmaların devlet politikası haline getirilmesini istediklerini söyledi. Gürsoy, “Kamuda tek muhatap istiyorsak, özel sektörde de bunu oluşturmamız lazım” dedi.
TESİD Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Altay da, yüksek teknoloji sektöründeki gelişmeleri son kullanıcıların belirlediğini söyledi. Dijital Türkiye Platformu, Türkiye’nin 2023 hedefleri olarak ‘İlk 10 ekonomi arasında yer alan, 500 milyar dolar ihracat yapan, 160 milyar dolar bilişim sektörü büyüklüğüne ulaşmış, 1 milyon bilişim çalışanı istihdam eden’ bir Türkiye için ‘Dijital Türkiye’ hedefine ulaşılması gerektiğini düşünüyor.
Teknoloji birlikteliği zorunlu kıldı
ECİD Başkan Vekili Turan Erdoğan ise, Avrupa’da ayrı ayrı üye oldukları derneklerin Digital Europe çatısı altında birleştiğini, teknolojinin bu birlikteliği zorunlu kıldığını söyledi. Erdoğan, “Uzun vadede bu birlikteliğin tüzel anlamda birleşmeye dönüşmesini temenni ediyoruz” dedi.