Devlete 100 bin bilişim uzmanı alınacak! Bilişim uzmanı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Devlete 100 bin bilişim uzmanı alınacak Bilişim uzmanı nedir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 09:33

Kamuya 100 bin kişilik bilişim uzmanı personel alımı yapılacağı duyurusunun ardından birçok kişi tarafından "Bilişim uzmanı nedir, ne görev yapar?" soruları yankılanmaya başlandı. TÜBİTAK ve TİB başta olmak üzere birçok kuruma yapılacak olan bilişim uzmanı alımı, ilerleyen günlerde daha net açıklamalarla ilgili kişilere duyurulacak. İşte bilişim uzmanı alımı ile ilgili bazı detaylar

Haberin Devamı

Terör örgütü FETÖ soruşturması kapsamında Genelkurmay Başkanlığı'ndan Emniyet'e, TÜBİTAK'tan TİB'e kadar devletin stratejik kurumlarında bulunan 20 bine yakın personel görevden alındı. Bu açığı kapatmak için çalışma yapan hükümet, kamu kurumlarının bilgi-işlem dairelerini yenilerken, kamuya 100 bine yakın bilişim personeli alınmasına da karar verdi.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in haberine göre, bu kapsamda Milli Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK, Sosyal Güvenlik kurumu gibi kritik kurumlar bilişim uzmanı almak için ilana çıkıyor. Bilişim uzmanlarına yaklaşık 8 bin lira ücret veriliyor. Hükümet, bilgi teknolojileri üzerinden sağlanan her türlü hizmet, işlem ve bilgi ile bunların sunumunda kullanılan sistemlerin güvenliğini ve mahremiyetinin sağlanması için 6 yıllık periyod içinde 300 bin bilişim personeli almayı planlıyor. Bilişim personelinin yetiştirilmesi için Türkiye İş Kurumu da destek verecek.

Haberin Devamı

BİLİŞİM UZMANI NE GÖREV YAPAR?

Bilgisayar sistemleri yolu ile elde edilen bilgileri yönetim ve işletme alanlarındaki sorunların çözümüne uygulayabilen kişidir.

Hedeflere ulaşmak için kısa ve uzun dönemli planlar oluşturur,
- Yönetim bilişim sistemleri birimlerinde sistemin alt yapısını planlar,
- Sistem için gerekli donanım, yazılım ve personeli belirler ve bunların teminine çalışır,
- PC bilgisayar sistemini ve gerektiğinde Network ağ sistemini kurar,
- Sistemlerin çalışması sırasında karşılaşılan sorunları ve eksiklikleri saptayarak, çözüm yolları bulur,
- Teknolojideki gelişmeleri izleyerek donanım ve yazılımları güncelleştirir,
- İşletmelerin veriminin artırılması konularında bilimsel çalışma yapar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!