Devlerin kapışması bir yıl sonraya kaldı

Güncelleme Tarihi:

Devlerin kapışması bir yıl sonraya kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 13:59

Şirketlerin, rakiplerinin isim ve logolarını kullanarak reklam yapabilmesine olanak sağlayan düzenleme 1 yıl sonraya ertelendi. İnternet hızlarına ilişkin reklamlara da sınırlama getirildi.

Haberin Devamı

4.5G'ye ilişkin reklamlarda artık tüketiciye pratikte verilemeyen en yüksek internet hızının verildiğine ilişkin reklam yapılamayacak. Söz konusu hızın test ve laboratuar ortamında ulaşılabildiği reklamda vurgulanacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Ticari Reklam ve Haksız Uygulamalar Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Buna göre reklamlarda açık bir şekilde rakiplere ait marka veya logoya yer vererek doğrudan karşılaştırma yapılabilmesine olanak veren yönetmelik hükümleri 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle yürürlüğe girecekti. Ancak sektör temsilcilerinden gelen talep doğrultusunda bakanlık, söz konusu uygulamayı 1 Ocak 2018 tarihine erteledi.

Böylece ezeli rakipler Coca Cola-Pepsi, Eti-Ülker, Mercedes-BWW gibi devlerin reklamlarında birbirlerinin adını ve logosunu kullanarak reklam yapma dönemi bir yıl sonra başlayacak.

Haberin Devamı

4.5G GERÇEĞİ DIŞ SESLE ANLATILACAK

Özellikle 4.5 G'nin başlamasıyla birlikte haberleşme teknolojileri reklamlarında internet hızlarına ilişkin verilen bilgilerin doğru olmadığına ilişkin tüketici şikayetleri sonrasında Gümrük Bakanlığı harekete geçti. Ticari Reklam ve Haksız Uygulamalar yönetmeliğine eklenen hükümle, tüketiciler internet hızları konusunda doğru bilgilendirilecek. Vaad edilen hızların test ve laboratuvar ortamında mümkün olduğu reklam sırasında dış ses veya durağan yazı olarak belirtilecek.

 

BAKMADAN GEÇME!