Devler Türkiye için güç birliği yaptı

Güncelleme Tarihi:

Devler Türkiye için güç birliği yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2002 01:55

Dört uluslararası şirket, Türkiye'deki bürokrasi nedeniyle yatırımdan kaçınan yabancılar için yeni bir hizmet başlattı. The Ritz Carlton, Naipega, Regus ve PriceWaterhouseCoopers'ın oluşturduğu İstanbul Business Solutions Network, tek telefonla yatırım yapmak isteyen yabancıların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak.

HÜKÜMET yatırım ortamını iyileştirmek ve yabancı yatırımcılara paket hizmet sunacak bir yatırım ajansını aylardır kuramazken, Türkiye'de faaliyet gösteren 4 uluslararası şirket, yabancı yatırımcılara paket hizmet vermek için ortak çalışma kararı aldı.

The Ritz Carlton, Naipega, Regus ve PriceWaterhouseCoopers'ın oluşturduğu İstanbul Business Solutions Network, Türkiye'de yatırım yapmak isteyen yabancılara paket hizmet sunacak. Böylece, hükümetin yabancı yatırımları Türkiye'ye çekmek için kurmayı planladığı ‘‘yatırım ajansı’’nı, Ankara'dan önce özel sektör gerçekleştirmiş oldu.

Dün Ritz Carlton Oteli'nde ortak basın toplantısı düzenleyen şirket temsilcileri, amaçlarının sahip oldukları uluslararası gücü de kullanarak Türkiye'de yatırım yapacak şirketlere hizmet vermek olduğunu söylediler.

The Ritz Carlton Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Declan Hurley, ‘‘Birçok müşterimiz işadamı ve yabancı ile bu konuyu görüştük. Bize yatırım için kime başvuralım diye soruyorlar. Biz de bu sorulara bir cevap hazırlamamız gerektiğini düşündük’’ dedi.

Hurley, çalışmanın Devletin çabalarına destek niteliği taşıdığını Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı amaçladığını anlattı.

Hurley şöyle konuştu:

‘‘Ortak çalışmamızı 10 gün önce duyurduk. Bugüne kadar 3 yatırımcı başvuruda bulundu. Başvuruların hızla arcağını umuyoruz. Çünkü yatırımcı tek bir telefonu arıyor, bu tek telefondan bilmek istediği sorunun cevabını alabiliyor ve ihtiyacı olan hizmeti verecek kuruluşlar birkaç dakika içinde onunla temasa geçiyor.’’

PriceWaterhouseCoopers Muhasebe ve Mali İşlerden Sorumlu YÖnetim Ortağı Ayşe Bayrı Işım ise Türkiye pazarını ve mevzuatı çok iyi bildiklerini belirterek, ‘‘Bu projede müracaat eden yatırımcıya danışmanlık hizmeti vereceğiz. Yatırım kararı alırsa şirketin niteliğini, vergi, muhasebe işlerini, orta ve üst düzey yönetici sorununu, diğer insan kaynakları ihtiyaçlarını tesbit edeceğiz’’ diye konuştu.


OFİS HİZMETİ

Projede tam ekipmanlı ofis hizmeti ile görev alacak Regus'un Akdeniz Ortadoğu İş Geliştirme Müdürü Altuğ Yaka da ‘‘1999'da Türkiye'de faaliyete başladık. Şirketlere ve şahıslara 1 saatten 5-6 yıla kadar süreli tam ekipmanlı ofis hizmeti veriyoruz. 52 ülkede faaliyetimiz var. Dünya genelinde tanınan bir şirket olarak bu projenin başarılı olacağına inanıyoruz’’ dedi.


GAYRİMENKÜL

Türkiye'de yatırım kararı alan herhangi bir yatırımcıya ihtiyaç duyabileceği her türlü gayrimenkulün kiralanması ya da satın alınması konularında hizmet veren Naipa'nın Yönetici Ortağı Saffet Çiçekdağ da dünya genelinde 230 ofisi bulunan Naipa'nın tüm gayrimenkul sorunlarını çözebildiğini, fabrika arsasından perakende mağaza teminine kadar her türlü çözümü en uygun şekilde sağladığını anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!