'Devir Tasfiye Komisyonu 80 milyon liraya el koydu'

Güncelleme Tarihi:

Devir Tasfiye Komisyonu 80 milyon liraya el koydu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2014 11:47

MUĞLA’da iki dönem İl Genel Meclis Üyeliği ve başkan vekilliği yapan CHP’li Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, Devir Tasfiye Komisyonu’nun çok sayıda gelir getirici yeri, Muğla ve ilçe belediyeler yerine Valilik bünyesindeki Hizmet Vakfı’na vererek 80 milyonluk gelire el konulduğunu iddia etti. Kaplan, Marmaris Belediyesi’nin de yıllık 10 milyon lira kaybı olduğunu ileri sürdü.

Haberin Devamı

Muğla’nın büyükşehir olmasıyla gelirleri ve hizmetlerin artacağını uman Muğlalıların büyük bir hayal kırıklığına uğradığını belirten CHP’li Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan, Devir Tasfiye Komisyonu’nun tüm gelir getiren yerlerin ellerinden alınması için büyük çaba harcadığını savundu.

Devir Tasfiye Komisyonu 80 milyon liraya el koydu

Kaplan, "10 yıl süresince İl Genel Meclis üyeliği yapmam nedeniyle Muğla’yı çok iyi tanıyorum. Muğla’nın tüm bölgelerinde gelir artırıcı ve gelir getirici çok sayıda gayrimenkul var. Fethiye Ölüdeniz, Ortaca İztuzu, SARÇED, Akyaka, Akçapınar, Marmaris İncekum, Ula Sedir Adası, Akbük gibi plajlar ile 480 maden ocağı ve Muğla’daki HES’lerin geliri, Saklıkent ile birlikte Marmaris’teki Karacasöğüt, Selimiye İskelesi, Turgut Şelalesi ve Bozburun Balıkçı Barınağını sayabilirim. Devir Tasfiye Komisyonu görevini yaparken Muğla ve ilçe belediyelerinin arz ve taleplerini yerine getirmek yerine, nedense merkezi hükümet ile bu yerlerin gelirlerinin hepsinin valiliğin bünyesindeki Hizmet Vakfında kalabilmesi için olağanüstü çaba içine girdiler. Belediyelerin elinden alınan gelirlerin tamamını hesapladığımızda 80 milyonu buluyor. Bu para elimizden alındı. Hem halka doğrudan hizmet götürüleceği söyleniyor, hem de belediyenin gelirlerini kısarak halka hizmet engellenmeye çalışılıyor. O zaman büyükşehir yasasına gerek yoktu" dedi.

Haberin Devamı

Devir Tasfiye Komisyonu 80 milyon liraya el koydu


İlçe belediyelerinin ellerinden alınan yerlerde ihaleler yapılmadığı için her yerin çöplüğe döndüğünü öne süren Dursun Kaplan, Muğla Hizmet Vakfı’nın görevinin plaj işletmek olmadığını söyledi. Marmaris’te İçmeler Pazar Yerinden sağlanan gelirin Milli Parkların olduğu gerekçesiyle geri istendiğini vurgulayan Kaplan, "Yine İçmeler sahildeki 5 tane büfe de Milli Parklar tarafından geri istendi. Turgut Şelalesi, Karacasöğüt ve Selimiye iskeleleri, İncekum Plajını topladığınız zaman yaklaşık 10 milyon liraya yakın gelir kaybımız var. Bu Muğla halkına yapılan ihanetten başka bir şey değildir. Belediye, Şelale ve İncekum Plajına giremediği için her taraf pislik içinde. Bir an önce buralarda ne yapılmak isteniyorsa yapılsın" diye konuştu.

Haberin Devamı


Devir Tasfiye Komisyonu 80 milyon liraya el koydu


Dünyaca ünlenen Kızkumu’nda oluşumla ilgili yaşanan sıkıntıyı mercek altına aldıklarını söyleyen Dursun Kaplan kumdaki yayılmanın nedenlerinin araştırıldığını söyleyerek yasal olmayan yapılaşmalar ile ilgili ciddi kararlar alacaklarını açıkladı. Kaplan, kumun hemen kenarındaki işletmenin, Kızkumu’na zararı olması halinde derhal kaldırılacağını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!