Tamer YÜKSEL / İSTANBUL
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2007 00:00
TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde 13-18 Şubat tarihlerinde dördüncüsü düzenlenen İstanbul Mutfak Günleri’nde, yabancı gurmeler Türk mutfağına hayran kaldı. İngiliz, Güney Afrikalı, İzlandalı, Alman, Güney Kıbrıslı, Azeri ve Türk jüri üyeleri Develi Kebap restoranında bir araya geldiler. Fuarın jüri üyeleri arasında karşılıklı bilgi alışverişinin sağlandığı gecede konuşan Tüm Aşçılar Federasyonu (TAF) Başkanı Yalçın Manav, fuarın Türkiye’nin
yemek kültürüne çok önemli katkılarda bulunduğunu belirterek, "Fuara 21 ülkeden 1080 aşçı katıldı. Yemek konusunda dünyada ilk 10’a girdik. Bugüne kadar bu fuarlarda toplam 62 madalya aldık" dedi.