Güncelleme Tarihi:
Yonca Gıda AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıza Seyyar, makine ve binalarında bakım onarım çalışmaları devam eden işletmenin, 1 Haziran itibarıyla üretime başlayıp ihracata yönelik çalışmaya başlayacağını ifade etti.
Bu yıl 10 milyon avroluk üretim planladıklarını, ileride kapasiteyi yüzde yüze çıkaracaklarını anlatan Seyyar, fabrikada biber ve türevlerini işleyeceklerini, bunun için bölgede 7 bin dekar alanda salatalık ve biber ektirdiklerini anlattı. Seyyar, bölgedeki istihdama da katkı sağladıklarına dikkati çekerek şöyle dedi:
“Yonca Gıda olarak, Avrupa ülkelerinin tamamına yakın bölümüne ihracat yapıyoruz. Uzakdoğu'da ciddi pazarlar olduğunun da farkına vardık. Biz grup olarak üretim, istihdam, ihracatı bir ibadet gibi algılıyoruz. Temeli rahmetli Hasan Türek tarafından atılmış, Manisalı bir şirketiz. Bütün işletmelerimiz de Manisa'da bulunuyor.”
Saruhanlı ilçesinde 1995 yılında 800 işçiyle faaliyete başlayan Saruhan Konserve, üretimde olduğu dönemde, ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeye ihracat yaptı ve elde ettiği başarılarla çok sayıda ödül kazandı.
Ekonomik kriz nedeniyle 2007 yılında üretim yapamaz hale gelen işletme, 2009 yılı başında Saruhanlı Asliye Hukuk Mahkemesinin iflas kararıyla kapandı.
İşletme, Saruhanlı İcra ve İflas Müdürlüğü tarafından düzenlenen ihalede Yonca Gıda AŞ tarafından 6 milyon 387 bin liraya satın alındı. Saruhan Konserve'nin adı, “Yonca Gıda AŞ Saruhan Gıda ve Konserve İşletmesi” olarak değiştirildi.
Böylece Türkiye’deki en büyük turşu üretim kapasitesi Yonca Gıda’nın oldu.