Destek ve dirençlerdeki işlem hacmi yakından takip edilmeli

Güncelleme Tarihi:

Destek ve dirençlerdeki işlem hacmi yakından takip edilmeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2002 09:01

Kısa vadeli göstergeler aşırı satış bölgesine yaklaşıyor. Destek noktalarına doğru geri çekilmelerde kısa vadeli pozisyon alınabilir

Haberin Devamı

Geçen haftayı satış baskısı ile tamamlayan endeks bu haftanın ilk işlem gününde 11 bin 308 desteğine doğru geri çekildikten sonra kapanışını 58 puanlık kayıpla 11 bin 621'den yaptı. İşlem hacmi 12 bin 173 puanın görüldüğü perşembe gününden sonraki düşüşünü bugün de sürdürdü.

Teknik olarak geçen hafta ortasında gerçekleşen zirvenin ardından aşırı alım bölgesine giren ve geri dönerek sat sinyali veren kısa vadeli göstergeler alım için erken olduğunu gösterirken orta vadeli göstergeler kademeli alım yapılabileceğini gösteriyor. 10 günlük ağırlıklı ortalamanın endeksi ve 3 günlük ağırlıklı ortalamayı aşağı doğru kesmesi satış baskısının arttığını gösteriyor.

Cuma günü al sinyali veren orta vadeli MACD göstergesi tut pozisyonunda. Kısa vadeli stochactic, RSI ve CCI göstergeleri ise bekle pozisyonunda. Aroon down'ın sıfır seviyesine doğru düşüşünü sürdürmesi satıcıların gücünün azaldığını göstermesine rağmen Aroon up göstergesindeki performans kaybı alıcıların yeni bir trend için yeterince güçlü olmadığını, dolayısıyla sıkışıklığın devam edeceğini gösteriyor.

Haberin Devamı

Endeksin haftanın ikinci işlem günü için destek noktaları 11 bin 308, 11 bin 133 ve 11 bin 36'da. Direnç noktaları ise 11 bin 707 ve 12 bin. Tepki alımlarıyla denenecek 11 bin 707 direncinde işlem hacmi artmadığı sürece kar realiazyonu düşünülmeli. Destek noktalarına doğru geri çekilmelerde kademeli alım yapılabilir. Destek ve dirençlerdeki işlem hacmi yakından takip edilmeli.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!