Güncelleme Tarihi:
E-ticaret platformu Trendyol, 500 milyon liralık yatırımla Adana’da büyük bir aktarma merkezi açtı. Normal şartlarda daha ileri bir tarihte açılması planlanan Trendyol Adana Aktarma Merkezi, şirket tarafından depremin ardından hızla devreye alındı. 20 bin metrekarelik merkezin uzun vadede de deprem bölgesinin lojistik ihtiyaçlarını karşılaması ve bölgedeki e-ticaretin üssü olması hedefleniyor. Adana’daki merkezde gazetecilere bilgi veren Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, “Depremle birlikte açılışı öne çektik ve böylece deprem sonrasında bölgede oluşan lojistik ihtiyacı için kritik bir adım atmış olduk. Şimdiye kadar binlerce malzemeyi depremzedelere ulaştırdık. Bölgedeki işletmelere ve çalışanlara nakit destek verdik. Sıcak yemek ihtiyacı için seyyar mutfaklar kurduk. Yüzlerce gönüllü kuryemiz sahada çalıştı çalışmaya da devam ediyor” dedi.
1 MİLYAR LİRALIK DESTEK
Bölgenin hızla toparlanabilmesi için ekonomik ve sosyal kalkınmanın birlikte gerçekleşmesi gerektiğini vurgulayan Çağlayan Çetin, “Bölgede, Trendyol markalı ürünleri üreten 18 fabrika, 65 atölye ve 4 binden fazla çalışan bulunuyor. Bölgeye ciddi istihdam ve ticari katkı sağlayan bu işletmelerimizin tekrar ayağa kalkarak üretime başlaması için tüm gücümüzle destek olmaya devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar bölgedeki Trendyol markalı ürün üreticilerimize sağladığımız geliri bir önceki seneye göre 3 kat arttırarak yaklaşık 1 milyar TL’ye çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.
‘DÜNYAYA SATSINLAR DİYE EĞİTECEĞİZ’
Afet bölgesindeki satıcılarının 2022’de 10.5 milyar liralık satış hacmine sahip olduğunu anlatan Çetin, “Bu yıl için hedefimiz 16 milyar liraydı. Deprem buna engel olmasın, bu hedefe yine de ulaşabilsinler diye desteklerimizi sürdüreceğiz. Bölgeye 3 yılda 70 milyar liralık bir ticaret hacmi sağlamak istiyoruz” dedi. Bölgede 35 bin satıcılarının olduğunu ifade eden Çetin, “Deprem sonrası 10 bin satıcımız aktif değil ama 9 bin yeni satıcı da sisteme dahil oldu. Biz aynı zamanda Almanya ve Azerbaycan başta olmak üzere tüm satıcılarımızı dünyaya ürün satma konusunda eğiteceğiz ve onlara destek vereceğiz” diye konuştu.
‘YARININ KÖYLERİ’ HATAY’A DA TAŞINACAK
KASIM ayında UNDP işbirliğinde kırsal kalkınmanın desteklenmesi amacıyla Yarının Köyleri projesini başlattıklarını hatırlatan Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, “Daha önce Adana ve Diyarbakır’da iki köy kurmuştuk. Bu illerdeki merkezlerimizden çevre iller de faydalanıyor. Şimdi Hatay’ı da bu projeye dahil ediyoruz. Bu proje ile bölgedeki yerel ekonominin kalkınması için e-ticaret, e-ihracat ve sosyal eğitimler verilecek. Destekler sağlanacak. Ayrıca eğitim de bölge için çok önemli. Depremzede üniversite öğrencilerine Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğinde hayata geçirdiğimiz “Trendyol Kalpten Kalbe Burs Fonu” ile eğitim hayatları boyunca burs desteği vereceğiz” dedi.
E-TİCARET POTANSİYELİ ARTACAK
ADANA Aktarma Merkezi ile ilgili detayları paylaşan Trendyol Express’ten Sorumlu Başkan Ömür Batu Şengül, “Aktarma merkezleri lojistiğin can damarı. Lojistik de e-ticaretin. Yeni aktarma merkezi yatırımı ile önemli bir istihdam sağlayarak bölgenin ekonomisinin kalkınmasına katkı sağlayacak; bölgenin e-ticaret potansiyelini artıracağız. Adana’da aktarma merkezimizde şu an 150 kişiye istihdam sağlıyoruz. Potansiyel iş hacmini göz önünde bulundurduğumuzda ise bu sayının 2 yıl içinde üç katına çıkmasını öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.